zaklínačka — 2. 2. 2008 19:41

Ahoj, viděla jsem na tv Nova reportáž o domácím monitoringu srdce:hjarta: - je to už několik dní a pořád na to myslím, manžel má se srdcem stále nějaké potíže, už tři roky má kardiostimulátor ale od operace se moc změnil, jakoby přestal mít radost ze života (doktor tvrdí, že fyzicky je v pořádku a nemá vlastně žádný důvod se omezovat). Napadlo mne, že má třeba jenom strach ze selkáhí přístroje, že kdyby měl pocit stálého spojení s lékařem, byl by jako dříve. Ale nemohu najít informace, bohužel jsem zapomněla jak se to jmenuje. Pomůžete mi? Máte někdo tento přístroj?
:hjarta:

elinka — 2. 2. 2008 20:06

nevím, jestli je tohle ono, neviděla jsem reportáž v TV, ale znám - Home Monitoring a o tom píšou třeba tady www.biotronik.cz  :)

Eliška74 — 3. 2. 2008 12:09

Na ty stránky jsem se dívala, ale nějak se nemohu zorientovat. Je tam spousta cizích slov.

DanušH — 3. 2. 2008 17:44

Najeď si na tý hlavní stránce až dolů na obrázek chlapíka s takovym velkym mobilem u pasu:kapitulation:, u toho je myslim napsáno Home Monitoring tak tam. Potom je to už srozumitelný. Dokonce jsem na stránkách biotroniku našla příručku pro pacienty, kteří mají čerstvě voperovaný přístroj, byla jsem ráda, bylo to všechno jednoduše a srozumitelně vysvětlený. Oni ty doktoři někdy moc pospíchají, člověk se ani neptá ....

zaklínačka — 3. 2. 2008 17:47

elinka napsal(a):

nevím, jestli je tohle ono, neviděla jsem reportáž v TV, ale znám - Home Monitoring a o tom píšou třeba tady www.biotronik.cz  :)

Elinko, a ty sama to máš? Nebo znáš někoho s tímto přístrojem?

elinka — 3. 2. 2008 21:21

zaklínačko poslala jsem ti soukromou zprávu :)

Bobíšek — 20. 2. 2008 12:06

Má to náš soused - moc toho nevím, jenom že občas nosí takový mobil, manžel s ním o tom mluvil, on mu nějak selhával kardiostimulátor (něco s elektrodou - ale přesně nevím), tak to má na hlídání. Prý i kdyby se třeba dřív vybily baterky  nebo mu vůbec bylo ěpatně od srdce, tak že má pocit že je jakoby někdo nablízku. V naší rodině je, díkubohu, se srdcem vše v pořádku, akorád manžel je takový cholerik, že občas jenom čekám, kdy to to jeho srdce nezvládne.

Saudi Mia — 25. 2. 2008 20:09

O těch upadlých elektrodách jsem četla článek. V Americe to byl vcelku velký skandál, ale už to nějak vyřešili.

Mrs.Rypl — 26. 2. 2008 14:12

Zajímá mne toho hlídače mohu dostat v Biotroniku nebo od doktora? A kolik stojí?

KarinaA — 27. 2. 2008 18:39

Mrs Rypl, teď jsi asi trošinku mimo, ne? Podle tvýho dotazu bych to viděla ve stylu - aha, teď si skočim do krámu, koupim přístroj na srdce, něco zaplatím a jdu domů….trošinku naivní. Ten domácí monitoring je vcelku složitý přístroj, aby to fungovalo musí být ve spojení pacient, centrum Biotronku kam se přenášejí informace a ošetřující lékař pacienta. Dostávají to lidi s defibrilátorem nebo kardiostimulátorem  a provoz stojí několik desítek tisíc ročně, tak předpokládám, že to jak na běžícím pásu taky nerozdávají.

Saudi Mia — 28. 2. 2008 20:58

Tu sumu na provoz hradí Biotronik. Ale jinak s tebou naprosto souhlasím, určitě to nedostane každý kdo si vzpomene.

Mrs.Rypl — 29. 2. 2008 14:11

Tak vám nevím. Není to moc složitý? Zvládnou to obsluhovat i starší lidi? Jsem si jistá že mezi třicetiletými moc lidí s kardiostimulátorem neběhá.

Kanimura — 26. 3. 2008 11:23

Paní Ryplová - určitě zvládnou. Mělo by to být vlastně bezobsluhové takže to čtení i odesílání zpráv je tam nastavený automaticky. Neměl by to být problém. Bez nabití to bydrží 3 dny - a to by muselý být hooooodně roztržitá babička, aby si za tu dobu nevzpomněla, že to musí šupnout na nabíječku. Kromě toho - jestli si nevpomene, tak by jí měl zavolat doktor co je s ní.

Ance38 — 28. 3. 2008 17:15

Tak si tak říkám že takový pozorovátko by měl mít pověšený na krku manžel. On si teď sice dělá doktorát, ale vobčas třeba neví jestli ten den jedl nebo pil. Svěřit mu vyzvednutí kluka ze školky jsem si ještě netroufla

zaklínačka — 28. 3. 2008 21:13

Elinko, jsi někde tady? Prosím tě, nevíš jak moc se ten Biotronik používá? A jaká je šance aby to člověk dostal? Na jejich stránkách je to spíš technické. Chtěla bych si udělat obrázek jaké máme šance naž s tím vyrukujeme na doktora. A taky abych byla v obraze, aby nás nemohl jen tak něčím odbýt.

AlexandraH — 20. 4. 2008 12:11

Zaklínačko, myslela jsem, že ti odpoví Elinka. Ale jestli tě to ještě zajímá (třeba jestli jsi se to nedozvěděla z e soukromé zprávy. Ten monitoirng je na používání velice jednoduchý, právě oni to posatavili na tom že to má být bezobsluhové. Ty zprávy se posílají samy od sebe jednou denně, většinou v noci. Přístroj si je automaticky stáhne ze stimulátoru. Ale to ti už psala Kanimura. Aby byl nárok to musí rozhnodnout lékař, ale ve světě je to asi nový trend, moct sledovat pacienty a nemuset je mít po celou dobu v nemocnici a taky je netahat po vyšetřeních. Myslím že se to bude takhle rozšiřovat i do jiných oborů, nejenom pro srdcaře.

AdelaN — 27. 4. 2008 20:52

osobně myslím že nemá moc smysl to tady popisovat, když je to na stránkách biotroniku i namalované. Raději se koukněte tam. Dlouhé roky jsem učila a vím, že i pro dospělé je to mnohem přijatelnější na pochopení, ve slovech se mnozí ztratí. A obzvláště, jedná-li se o popis něčeho tak technického, jako jsou počítače nebo třeba ten domácí monitoring.

suvahedvika — 30. 4. 2008 18:50

když mam arymie tak mi to doktor dá na doma? Jako sem měla pučenej ten stroječek na dva dny?

KarinaA — 30. 4. 2008 21:52

suvahedvika napsal(a):

když mam arymie tak mi to doktor dá na doma? Jako sem měla pučenej ten stroječek na dva dny?

To určitě nedá. Ty arytmie ti měřili přístrojem, který se jmenuje Holter. Ten se potom donese do nemocnice a tam z něj údaje odečtou. Domácí monitoring pracuje na jiném principu. Spolupracuje s defibrilátorem a kardiostimulátorem a z něj si přejímá data. Takže jestli nemáš na srdci jeden z těchto přístrojů, domácí monitoring by jsi si mohla tak leda vystavit na poličku a dívat se na něj. :hjarta:

Bebe86 — 1. 5. 2008 14:01

tak já nevim, jestli to není další komplikace, prostě další krám, na který člověk musí dávat pozor.

Kanimura — 1. 5. 2008 20:02

Teda ženský, já nevím co to tady řešíte. Domácí monitoring přece není vysavač nebo mixer, aby jste si rozhodovaly tady v diskuse jestli to je nebo není dobrý mít doma. Jedná se o zdravotnickou techniku, o jeho přidělení rozhoduje lékař na základě svých zkušeností a nutnosti mít toho konkrétního pacienta monitorovaného. Takže bych řekla, že tady toho moc nedořešíte, teda jestli náhodou nepatříte mezi kardiology, tak to rozhodování stejně není ve vašich rukou.

Bobíšek — 26. 6. 2008 12:21

dobrý den, snad mi tady ještě někdo odpoví - jaké jsou vlastně provozní náklady domácího monitorování srdce? Hradí to pojišťovna?

KarinaA — 26. 6. 2008 21:45

Ahoj, teď si nejsem jistá, jestli ti dám zaručený údaje, ale co jsem tak pochytila z tisku - přístroj samotný by snad měla hradit pojišťovna, ale to vysílání a práci s daty podle některých informací fimra Biotronik (výrobce). Ale ruku do ohně bych za to nedala, takže to berte s rezervou. Každopádně mě někdo ve pšitále ujišťoval, že pacienta to nestojí nic, takže to bude nesjpíš ten údaj, který tě zajímá.

gabika — 29. 6. 2008 17:12

Já četla že roční náklady na provoz jsou 35 000 (podle jednoho zdroje) a 28 000 (zase vyčteno odjinud). Těžko říct, ale vycházím z toho, že podobný monitorovací přístroje mají smysl buď pro lidi, který jsou hodně starý a nemůžou chodit po ordinacích anebo pro hodně nemocný. Alespoň co jsem viděla v okolí, tak ani jedna skupina na tom není finančně nejlíp.

Ance38 — 29. 6. 2008 22:41

Holky, co to tu probíráte?Asi navazujete na něco dřívejšího, ale mě to teda uniklo.

KarinaA — 30. 6. 2008 18:50

Přístroj na domání monitorování srdce. Už jsme to tu popisovali, tak se buď koukni na webovky Biotroniku, kdyby tě to opravdu zajímalo (třeba kvůli práci, jsem sestra), tak mi napiš soukromou, ať to tu nezahltíme detaily.