fucha — 30. 1. 2008 15:08

Popíšu vám můj příběh - je mi 20 let, před maturitou jsem se šíleně bála, hodně učila a málo jedla..zhubla jsem asi 12 kilo ... teď už je to víc jak půl roku a já se snažim nabrat nějaká ta kila zase zpátky..moc se mi to ale nedaří..
teď jsem u sebe začala poznávat nějaké příznaky cukrovky ale nejsem si jistá jak se přesně určí, jestli cukrovku mám nebo ne!
Začaly padat vlasy, mám jich opravdu o hodně méně než dříve, také se mi více dělají záděry a nehojí se..jinak nehty mám pořád pěkný a silný... také pořád piju, hlavně čaje a neperlivou vodu, na WC také chodim často ale to je asi tím pitím ne? Jinak unavená jsem tak nějak normálně...nic mě nebaví a tak.. občas otrávená a znuděná, nedělám žádný sport..
snažím se zdravě jíst, ale občas mě přepadne taková nezkortná chuť na sladké že začnu jíst jednu čokoládu za druhou a podobně... všimla jsem si toho v období Vánoc, snědla jsem najednou velký talíř cukroví, pak mi bylo zle ale druhý den jsem to udělala znovu! teď cukroví není, ale jím bonboniéry a podobně... je období kdy moc nejím sladké a pak najednou takový množství..sama nevím co se se mnou děje, prosím poraďte mi, co mám dělat? Začínám být zoufalá... :grater: děkuji moc za odpovědi, budu vděčná za každý názor! papa

Bety — 30. 1. 2008 17:10

Proč to píšeš sem, to musíš k lékaři, my ti neřekneme jestli máš cukrovku nebo ne! Nemůžeme tě ani uklidnit, ani to potvrdit!!! Nevymýšlej výmluvy a jdi k lékaři. Nic jiného ti nezbývá.

Marta Šimůnková — 4. 2. 2009 15:40

o cukrovce si můžeš najít spoustu na netu, třeba tady: www.hledamzdravi.cz, ale taky si myslím, že je čas jít za lékařem.

Aneri — 5. 2. 2009 22:14

Lékař z krve snadno určí glykémie a budeš vědět, na čem jsi. To, co uvádíš, jsou příznaky asi 100 nemocí! To nemusí být cukrovka! Já mám potíže se slinivkou, počáteční cukrovku, ale žizeň nemám vůbec, takže je to individuální !