» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Maso a vnitřnosti https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=123 » kapr do mrazáku https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=26350 |
hanina — 20. 12. 2007 13:55 |
Už jsem to teda napsala i do "ryb" ale tam mě asi nikdo neodpoví. Právě jsem stáhla kapra a teď to chci dát do mrazáku. Můžu to už teď pokapat citronem nebo nějak okořenit? Nebo to stačí až před obalením. |
Ota — 20. 12. 2007 15:06 |
Tím stažením přišel kapr o ty nejcennější látky. Ale někdo kůži nerad. Lepší je použít citron nebo koření až před obalováním. Mrazem by stejně do kapra neproniklo. Klasika bývá nejlepší, ale kdo třeba může česnek, tak si kapra před obalením potře lisovaným česnekem (kapr po židovsku). Koření používat spíš, když se dělá kapr přírodně. Ale fantazii se meze nekladou a zkusit se dá cokoliv. |
hanina — 20. 12. 2007 15:09 |
Oto, my právě kůži nemáme rádi, takže jsem to stáhnout "musela" Dobře, dám na tebe. Dám to do mrazáku a ocitrónuju to až třeba hodinu předem. Děkuji a pěkné vánoční svátky |
Isidia — 20. 12. 2007 22:07 |
Kapr do mrazáku se dává bez pokapání citronem. Někdo nemá kůži z kapra rád proto, že je cítit bahnem. Stačí jen kapra po oškrabání vyšlemovat (vydrhnout pořádně solí) a zápach se ztratí. Nezapoměňte, že potom už kapra před obalováním nesmíte osolit. |
ivca — 21. 12. 2007 7:49 |
já nakládám porce kapra do mléka,stáhne trošku to bahno |
dasad — 29. 12. 2007 20:55 |
tady jsem nasla spoustu receptu, ale musim rict, ze doma delame jenom obalenou klasiku http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … ews_only=0 |
hanina — 29. 12. 2007 21:03 |
My že moc ryby nejíme, tak jsem taky udělala klasiku, jen jsem to posypala kořením na ryby a bylo to moc dobré :supr: |
tříska — 23. 12. 2009 12:50 |
Právě jsme nachystali kapra - nakrájené podkovičky jsme počesnekovali, lehce osolili a taky |