hanina — 26. 10. 2007 20:23

Kuchařky a kuchaři, jak připravujete špenát jako přílohu? Já jsem ho začala dělat až teď jako vdaná, takže s tím moc zkušeností ještě nemám. Dělám ho tak, že zmrazený špenát nechám rozehřát, osolím, dám česnek a vajíčko. Když si dám někde něco se špenátem, tak to chutná jinak-líp. Poraďte prosím

eremuruss — 26. 10. 2007 20:27

Jeste pridavam osmazenou cibulku.

Bety — 26. 10. 2007 20:28

Dělám to na jíšce a cibulce, napsala jsem to vedle máš to téma na dvou místech...

hanina — 26. 10. 2007 20:44

Bety napsal(a):

Dělám to na jíšce a cibulce, napsala jsem to vedle máš to téma na dvou místech...

Dala jsem to schválně na 2 místa. Bety děkuju moc, zítra hned vyzkouším s cibulkou. Už si ji jdu oloupat, ráno to bude rychlovka.:supr:

ivca — 27. 10. 2007 11:29

olej, cibulka, na to špenát, klidně i napůl zmrazený, pak sůl, česnek, někdyvejce, někdy jen zakysaná smetana.

Jdhehajnx — 27. 10. 2007 11:40

Skoro jako ivča,olej nebo máslo,na to zesklovatět cibulku,zmrznutou špenát,občas pod cvrnknu trochu vody,aby mě to moc neohrožovalo,trošičku opepřim,když je skoro hotove dám tam trošku mlíka,vajco a na úplnej závěr tam dám hory a hory česneku. Přítel řiká,že je lepší než od mámy,to beru jako velkej kompliment :lol:

tweety — 27. 10. 2007 12:48

Ja ho delam s mlikem, je pak jemnejsi, jime ho s bramborem a vajickem.
Zesklovatim cibulku, na to hodim rozmrzly spenat, podliju mlikem, tak 2-3dc na jednu kostku, zahustim, osoli, opeprim, pridam cesnek.
Kdyz ho delam k masu a knedlikum pro pritele, tak davam taky mliko, ale jen malinko.

ivca — 27. 10. 2007 12:53

já jsem začala mít ráda lšpenát až když jsem ho vařila sama
ve školní jídelně to byl děs a u nás doma jsme ho nějak nevedli ....
jinak mám ráda ten porcovaný, nekupuju nijak moc drahý,l vždy to jistí nějaká akce, dávám ho trošku; rozmrzlý do uvařených těstovin, k tomu nějaké to kuřecí nebo šunka, zalít sýrovou omáčkou, nebo smetanou a postrouhat sýrem, mraky česneku a je to ....

Bety — 27. 10. 2007 18:43

já pěstuju špenát na zahradě, udělálm protlaky (krabice od mléka vyložím mikrotenovým sáčkem a zmrazím) je moc chutný, takový krémový

lada-kuchtík — 29. 10. 2007 16:52

Já dělám španát tak,že si rozškvařím slaninu,přidám cibuli,orestuji a přidám polorozmrazený špenát.protlak,provařím,osolím,opepřím a dle potřeby zahustím záklechtkou(voda-mouka) a přidám česnek.Je lepší než dělá žena na máslové jížce. Nejraději ho mám rád s nočky a nebo br.knedlíkem

AlixaZS — 29. 10. 2007 16:59

Zmražený špenát nechám rozehřát, přidám zesklovatělou cibulku, česnek, osolím, zahustím pak jen rozkvedlaným vajíčkem. Ale co nesmí chybět, tak kostka vývaru. Dávám slepičí, připadá mi jemnější než hovězí. Bez toho to není ono...

dzifdayly — 11. 11. 2007 16:24

Tak já do něho dávám masox

Kaaata — 27. 11. 2007 8:17

Ahoj. Já dělám špěnát jako většina z Vás - cibulka, jížka, česnek, sůl, mléko, vejce. Jako přílohu podáván kolínka

Zuzík — 9. 12. 2007 23:30

Já dělám špenát taky jako většina z vás, jen ta vejce usmažím zvlášť a dám je do hotového, zdá se mi to tak lepší.