» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Technika v kuchyni https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=229 » Kuchyňský robot https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=23384 |
Jdhehajnx — 3. 9. 2007 12:20 |
Ahojky. Přitáhli jsme si domů robota Moulinex Ovatio 2 Duo Press a já jsem teď úplně natěšená na to,dělat všechno v robotu. Jen mě nenapadá co :) Nemáte nějaký recptíky typu "hodit do robota,rozmixovat,uvařit,podávat" ? |
sexynet — 3. 9. 2007 12:23 |
Hehe, Luizi, ja dostal krasny mixer, strasne jsem se tesil, jak si zacnu delat koktejly, michane napoje... |
Jdhehajnx — 3. 9. 2007 12:35 |
Taky čekám,že ho za chvíli schovám,ale teď nadšení vítezí:-D Koktejl už proběhl... Víš co to byla tak výhodná koupě,že jsme ho nemohli nevzít :lol: |
sexynet — 3. 9. 2007 12:38 |
Jo jo, takovych vyhodnych koupi jsem uz k popelnicim odnosil hafo :D |
Kamilie — 3. 9. 2007 14:13 |
Tak do mne jeden funkčni mixer hoď-namisto do popelnice. Můj z r.1979 kvůli jedné součástce komplet nefunguje...a na nový???? nemám....Chtěla bych zavařit a nakrouhat jablíčka.. |
ita — 3. 9. 2007 17:21 |
Mám starý robot s plno příslušenstvím ve skříňce a používám snad jen mlýnek na mák, na koření a struhadla na jablka na zavařování. Na vše ostatní tyčový mixér a minirobot od WS Internacional - na mletí, sekání... |
Jdhehajnx — 3. 9. 2007 18:16 |
Tak už vím,že sexynet všechno vyhodí,Kamilii mixér nefunguje a že ita radši používá tyčový mixér a minirobot od WS Internacional,ale recept ani jeden :lol: no tak lidičkové,nedělejte mi tu z toho guláš :dumbom: a radši poraďte :lol: :reta: |
Bety — 3. 9. 2007 18:29 |
Ahoj, tak tady se dost zaměňuje mixér s robotem. Mixér používám dvakrát za rok - když mrazím špenátový protlak a podruhé když dělám česnekovou pastu. Robot jsem koupila před 4 lety Bosch Profi Mixx 46 a není dne, kdy bych ho nepoužila - dělám v něm veškerá těsta, i máslová a toi na vánoční pečení, šlehám sníh, krouhám veškeré ovoce a zeleninu, strouhám strouhanku, i sekanou míchám v tom robotu. všechny pomazánky...pravda ale je, že hodně vařím a peču, takže nic nemíchám v ruce ale všechno dělám v robotu. Nemám pekárnu, ale kynuté těsto z Bosche je úplně super a piškotová a máslová těsta taky. Neumím si už ani představit, že bych ho neměla. Vůbec ho neschovávám, mám ho pořád na lince. |
Bety — 3. 9. 2007 18:32 |
No a jaké recepty bys chtěla - vždyť v kuchyňce je spousta receptů, tak si vyber a k přípravě použij ten robot! |
Jdhehajnx — 3. 9. 2007 20:15 |
To bylo hodně nadsazený :lol: Takže já jakožto ne moc velká kuchařka,bych ho asi nejvíc mohla využít na nějaký pomázančičky a na míchání těsta na dobrůtky,jo? Tak díky. |
Bety — 3. 9. 2007 20:43 |
Tak to netuším - já v tom mám metly i hák na kynutý těsto, tak tam vhoď dva bílky, vyšlehej, po částech přidej trochu cukru a až to bude tuhé tak zamíchej do toho drcené ořechy nebo strouhanou čokoládu a na pečící papír udělej takové kopečky a upeč, je to dobrota - hlavně ty čkoládové. |
Jdhehajnx — 3. 9. 2007 20:44 |
no supr :) Díky. Jiank na dnešek,už mám zaděláno na perníček,už se těším až bude :) |
Bety — 3. 9. 2007 20:48 |
na plech? Nebo klasické vykrajované? Všechno to mám ráda... |
Jdhehajnx — 3. 9. 2007 20:50 |
Na plech,recept vyčtený a několikrát vyzkoušený odtud :) |
Bety — 3. 9. 2007 20:52 |
Paráda, já ráda peču a hrozně ráda jím... hlavně moučníky, zákusky, koláče, a vůbec všechno. |
Jdhehajnx — 3. 9. 2007 20:58 |
Já taky,ale zkušeností zatím moc není a když dostanu chuť něco píct,tak mi většinou chybí půlka věcí.No příště si to musím všechno naplánovat a nakoupit dopředu :) MYslíš,že se dá droždí do kynutých těst nahradit práškem do pečiva? Nějak mám z toho droždí respekt... Asi to půjde jen v pizze a nějakých jednoduchých těstech,viď? Třeba chlebík bez droždí asi nezvládnu,co? nikdo sem nechosí,tak si tu můžem vesele "offtopic" ovat :) |
ita — 4. 9. 2007 10:17 |
Luizi, kvasnic se neboj, prášek se dává do třených těst, které se nedávají kynout, hned se pečou. Ke kvasnicím přidej cukr, lžíci mouky a trochu vlažného mléka, za chvílku vykynou a pak je přidáš do ostatních přísad. Dobře propracuješ (robotem) a necháš na teplém místě zakryté kynout, (zdvojnásobí objem, když píchneš prstem, zůstane důlek). Uděláš buchty, na plechu znovu necháš kynout a upečeš. Nebo zkus sušené droždí, to smícháš a dáš kynout. |
Jdhehajnx — 4. 9. 2007 11:11 |
Děkuji :godlike: |
Ladie — 4. 9. 2007 15:56 |
Luizi, koukni na www.nadoma.cz Jsou tam super recepty rozdělené do spousty kategorií a můžeš si je vybrat i podle obtížnosti. |
Boni — 27. 10. 2007 23:13 |
Ahojte - Bety môžem sa ťa spýtať? Hladala som niekoho s týmto robotom a skúsenosťami a našla som toto forum a registrovala som sa - som tu totál nováčik - Bety mám ten istý robot a málo skúseností s pečením :-) Dnes osm sa konečne dostala ku kysnutému (kynutému) cestu - a neviem neviem- bolo to z kila múky, išlo tam 4dcl oleja (dosť) je to niečo podobné ako toto - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1002 pečené kysnuté buchty - a miesilo sa to hákom asi 40 minút a nebolo to ono - nejako sa to celé nespojilo alebo čo.... Ked som skúšala kysnuté cesto na pizzu tak sa tiež nepodarilo, ale to bolo len 250g múky a myslela som, že je to málo tak som skúsila tento recept z kila múky a bolo to to isté... Akoby sa to celé dobre nemiesilo. Neviem ked som robila chybu - postup? (najprv som dala múku, kvások, mleiko, olej, vajíčka a pustila som hák) doba miešania? (asi 40 minút) mala som to pred tým ručne predmiesiť?? - porad prosím prosím... Inak si ten robot neviem vynachváliť, mám ho na linke a stále pouzávam, vačšinou na krájanie a na šlahanie a hlavne mlynček na mak... |
Ota — 28. 10. 2007 7:10 |
Boni, vždy se dává nejdřív tekuté a až potom sypké. Tohle není sice z kuchyně, ale je to to samé, když se míchá sádra, tak se vždy sype do vody a ne naopak (nespojila by se). |
Bety — 28. 10. 2007 9:39 |
Boni, zkus tak jak píše Ota, je pravda že jsem ještě nepekla z kila mouky, většinou z půl kila, ale půl kila nebo menší množství mi nikdy neudělalo problém, nemyslím že je problém v tom množství. Mně se kynuté těsto vždycky podařilo, netuším kde by mohl být zádrhel, i recept je v pořádku...až na ten olej, to mi přijde že je ho tam zbytečně moc, dala bych mnohem méně, deci nebo deci a půl???? |
Bety — 28. 10. 2007 9:41 |
Jak je těsto hladké, tvoří bubliny a nelepí se na povrch mísy, je to hotové, dál už to nemíchej. |
Boni — 28. 10. 2007 21:00 |
Jej to som rada, že ste mi tak rýchlo poradili. Dík obom - musím to skúsiť ešte raz. Ja som tiež expert, robím to prvý krát a hned z kila - mali sme rodinnú sešlosť a chcela som sa pochváliť makovými buchtami :-) Tak možno nabudúce. A dík za ten link - nepoznala som to - preštudujem. A knedlíky vyzerajú úžasne - vyskúšame - len či to nebude mať za následok kilá navyše :-) to je aj dôvod mojho "nepečenia". Ešte raz dík. |
Bety — 29. 10. 2007 7:18 |
Boni :grater: tak s těma kilama počítej najisto - to mám vyzkoušeno |
mia — 23. 11. 2009 19:23 |
Mám zálusk na tento robot: http://www.mall.cz/roboty/kenwood-km-266-prospero Jak se vám jeví? |