Jdhehajnx — 3. 9. 2007 12:20

Ahojky. Přitáhli jsme si domů robota Moulinex Ovatio 2 Duo Press a já jsem teď úplně natěšená na to,dělat všechno v robotu. Jen mě nenapadá co :) Nemáte nějaký recptíky typu "hodit do robota,rozmixovat,uvařit,podávat" ?
Jinak tam mám nějakej nástavec na emulgování :co: So to je,k čemu to je? Kuju všem :pussa:

sexynet — 3. 9. 2007 12:23

Hehe, Luizi, ja dostal krasny mixer, strasne jsem se tesil, jak si zacnu delat koktejly, michane napoje...
Za 3 roky jsem ho nezapnul ani jednou :(

Jdhehajnx — 3. 9. 2007 12:35

Taky čekám,že ho za chvíli schovám,ale teď nadšení vítezí:-D Koktejl už proběhl... Víš co to byla tak výhodná koupě,že jsme ho nemohli nevzít :lol:

sexynet — 3. 9. 2007 12:38

Jo jo, takovych vyhodnych koupi jsem uz k popelnicim odnosil hafo :D

Kamilie — 3. 9. 2007 14:13

Tak do mne jeden funkčni mixer hoď-namisto do popelnice. Můj z r.1979 kvůli jedné součástce komplet nefunguje...a na nový???? nemám....Chtěla bych zavařit a nakrouhat jablíčka..

ita — 3. 9. 2007 17:21

Mám starý robot s plno příslušenstvím ve skříňce a používám snad jen mlýnek na mák, na koření a struhadla na jablka na zavařování. Na vše ostatní tyčový mixér a minirobot  od WS Internacional - na mletí, sekání...

Jdhehajnx — 3. 9. 2007 18:16

Tak už vím,že sexynet všechno vyhodí,Kamilii mixér nefunguje a že ita radši používá tyčový mixér a minirobot od WS Internacional,ale recept ani jeden :lol: no tak lidičkové,nedělejte mi tu z toho guláš :dumbom: a radši poraďte :lol: :reta:

Bety — 3. 9. 2007 18:29

Ahoj, tak tady se dost zaměňuje mixér s robotem. Mixér používám dvakrát za rok - když mrazím špenátový protlak a podruhé když dělám česnekovou pastu. Robot jsem koupila před 4 lety Bosch Profi Mixx 46 a není dne, kdy bych ho nepoužila - dělám v něm veškerá těsta, i máslová a toi na vánoční pečení, šlehám sníh, krouhám veškeré ovoce a zeleninu, strouhám strouhanku, i sekanou míchám v tom robotu. všechny pomazánky...pravda ale je, že hodně vařím a peču, takže nic nemíchám v ruce ale všechno dělám v robotu. Nemám pekárnu, ale kynuté těsto z Bosche je úplně super a piškotová a máslová těsta taky. Neumím si už ani představit, že bych ho neměla. Vůbec ho neschovávám, mám ho pořád na lince.
Jak jsem již psala, hodně vařím, ale recepty typu "hodit, rozmixovat a uvařit"  nepoužívám - to si nedovedu představit, co by to asi tak mělo být...

Bety — 3. 9. 2007 18:32

No a jaké recepty bys chtěla - vždyť v kuchyňce je spousta receptů, tak si vyber a k přípravě použij ten robot!

Jdhehajnx — 3. 9. 2007 20:15

To bylo hodně nadsazený :lol: Takže já jakožto ne moc velká kuchařka,bych ho asi nejvíc mohla využít na nějaký pomázančičky a na míchání těsta na dobrůtky,jo? Tak díky.
A nevíte ještě k čemu je to emulgování?Já tam totiž nemám šlehací metly,ale takhle prej jde udělat i sníh z bílků,tím emulgačním dílem...

Bety — 3. 9. 2007 20:43

Tak to netuším - já v tom mám metly i hák na kynutý těsto, tak tam vhoď dva bílky, vyšlehej, po částech přidej trochu cukru a až to bude tuhé tak zamíchej do toho drcené ořechy nebo strouhanou čokoládu a na pečící papír udělej takové kopečky a upeč, je to dobrota - hlavně ty čkoládové.
A máš to vyzkoušené jestli emulgátor šlehá bílky.

Jdhehajnx — 3. 9. 2007 20:44

no supr :) Díky. Jiank na dnešek,už mám zaděláno na perníček,už se těším až bude :)

Bety — 3. 9. 2007 20:48

na plech? Nebo klasické vykrajované? Všechno to mám ráda...

Jdhehajnx — 3. 9. 2007 20:50

Na plech,recept vyčtený a několikrát vyzkoušený odtud :)

Bety — 3. 9. 2007 20:52

Paráda, já ráda peču a hrozně ráda jím... hlavně moučníky, zákusky, koláče, a vůbec všechno.

Jdhehajnx — 3. 9. 2007 20:58

Já taky,ale zkušeností zatím moc není a když dostanu chuť něco píct,tak mi většinou chybí půlka věcí.No příště si to musím všechno naplánovat a nakoupit dopředu :) MYslíš,že se dá droždí do kynutých těst nahradit práškem do pečiva? Nějak mám z toho droždí respekt... Asi to půjde jen v pizze a nějakých jednoduchých těstech,viď? Třeba chlebík bez droždí asi nezvládnu,co? nikdo sem nechosí,tak si tu můžem vesele "offtopic" ovat :)

ita — 4. 9. 2007 10:17

Luizi, kvasnic se neboj, prášek se dává do třených těst, které se nedávají kynout, hned se pečou. Ke kvasnicím přidej cukr, lžíci mouky  a trochu vlažného mléka, za chvílku vykynou a pak je přidáš do ostatních přísad. Dobře propracuješ (robotem) a necháš na teplém místě zakryté kynout, (zdvojnásobí objem, když píchneš prstem, zůstane důlek). Uděláš buchty, na plechu znovu necháš kynout a upečeš. Nebo zkus sušené droždí, to smícháš a dáš kynout.

Jdhehajnx — 4. 9. 2007 11:11

Děkuji :godlike:

Ladie — 4. 9. 2007 15:56

Luizi, koukni na www.nadoma.cz Jsou tam super recepty rozdělené do spousty kategorií a můžeš si je vybrat i podle obtížnosti.

Boni — 27. 10. 2007 23:13

Ahojte - Bety môžem sa ťa spýtať?  Hladala som niekoho s týmto robotom a skúsenosťami a našla som toto forum a registrovala som sa - som tu totál nováčik - Bety mám ten istý robot a málo skúseností s pečením :-) Dnes osm sa konečne dostala ku kysnutému (kynutému) cestu - a neviem neviem- bolo to z kila múky, išlo tam 4dcl oleja (dosť) je to niečo podobné ako toto - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1002 pečené kysnuté buchty - a miesilo sa to hákom asi 40 minút a nebolo to ono - nejako sa to celé nespojilo alebo čo.... Ked som skúšala kysnuté cesto na pizzu tak sa tiež nepodarilo, ale to bolo len 250g múky a myslela som, že je to málo tak som skúsila tento recept z kila múky a bolo to to isté... Akoby sa to celé dobre nemiesilo. Neviem ked som robila chybu - postup? (najprv som dala múku, kvások, mleiko, olej, vajíčka a pustila som hák) doba miešania? (asi 40 minút) mala som to pred tým ručne predmiesiť?? - porad prosím prosím... Inak si ten robot neviem vynachváliť, mám ho na linke a stále pouzávam, vačšinou na krájanie a na šlahanie a hlavne mlynček na mak...

Díkkkkk. Nešťastná kuchárka amatérka.

Ota — 28. 10. 2007 7:10

Boni, vždy se dává nejdřív tekuté a až potom sypké. Tohle není sice z kuchyně, ale je to to samé, když se míchá sádra, tak se vždy sype do vody a ne naopak (nespojila by se).
Přeju úspěch a hezký den.

Bety — 28. 10. 2007 9:39

Boni, zkus tak jak píše Ota, je pravda že jsem ještě nepekla z kila mouky, většinou z půl kila, ale půl kila nebo menší množství mi nikdy neudělalo problém, nemyslím že je problém v tom množství. Mně se kynuté těsto vždycky podařilo, netuším kde by mohl být zádrhel, i recept je v pořádku...až na ten olej, to mi přijde že je ho tam zbytečně moc, dala bych mnohem méně, deci nebo deci a půl????
zkus mrknout sem, tady mám celý postup i s fotkama:
http://www.venusanka.cz/index.php?page= … p;idcl=493

Ale nemícháš to nějak dlouho???? Já to nechám jen tak dlouho, než se hmota spojí a začne dělat vzduchové bubliny, ten čas míchání mi připadá děsný, já to míchám pár minut... a když nakyne tak na dvojnásobek, ještě jednou promíchnu, vytáhnu hák a šlus.

Bety — 28. 10. 2007 9:41

Jak je těsto hladké, tvoří bubliny a nelepí se na povrch mísy, je to hotové, dál už to nemíchej.

Boni — 28. 10. 2007 21:00

Jej to som rada, že ste mi tak rýchlo poradili. Dík obom - musím to skúsiť ešte raz. Ja som tiež expert, robím to prvý krát a hned z kila - mali sme rodinnú sešlosť a chcela som sa pochváliť makovými buchtami :-) Tak možno nabudúce. A dík za ten link - nepoznala som to - preštudujem. A knedlíky vyzerajú úžasne - vyskúšame - len či to nebude mať za následok kilá navyše :-)  to je aj dôvod mojho "nepečenia".  Ešte raz dík.

Bety — 29. 10. 2007 7:18

Boni :grater: tak s těma kilama počítej najisto - to mám vyzkoušeno

mia — 23. 11. 2009 19:23

Mám zálusk na tento robot:   http://www.mall.cz/roboty/kenwood-km-266-prospero   Jak se vám jeví?

Potřebuju už nutně nový a nemůžu si nějak vybrat, mám 28 let starou Etu, sice plně funkční a se vším příslušenstvím, ale už poněkud zastaralou.

Tu značku neznám, ale vzhledově a vybavením se mi líbí.