kety — 10. 8. 2007 19:44

Prosím už jste se s tím někdo setkal? V noci někdy i přes den mě brní prsty a to tak že mě to probudí. Stává se to někomu a jak se to dá léčit.

Bety — 10. 8. 2007 21:46

Jednou jsem o tom viděla zajímavý dokument v televizi, jde o to, že to zúžení tlačí na nervy, budeš muset k Dr. ale postup léčby nevím, samo to ale nezmizí takže čím dříve tím lépe. Pak to moc bolí když se to nechá. Zatím to nemám, ale hodně pracuju s PC tak si myslím že mě to taky čeká...opírám ruku o hranu stolu...holt zlozvyky.

Káča — 11. 8. 2007 8:29

Tohle se mi udělalo, když jsem před lety pracovala jako pedikérka. Musela jsem toho nechat. Doktor říkal, že jedině operaci, ale tchánovi po této operaci, ochrnula ruka (prsty a dlaň)-takže nikdy!!! Jinak, když chytnu prupisku do ruky a chvíli píšu, mám křeče v dlani a prstech (mám to jen v pravé). V noci mně to taky někdy budí, beru hodně magnezium.
Chci se vrátit k práci pedikérky, ale mám z toho strach. Je to velice nepříjemné onemocnění, prakticky s tím (až na operaci) nic moc nenaděláš.

Aneri — 11. 8. 2007 9:01

Před operací by bylo vhodné EMG na citlivost nervů.Někde zkoušení  opichy injekcemi/dříve to byl Kenalog,ted nevíém/, které mohou pomoci., ale zase ne hned ! Já mám fobii na injekce, tak jsme moc nepíchali, rovnou operovali. A protože jsem byla na sále stále v křeči, operace se moc nepovedla.Na to jsme ale přišli až za pár měsíců. Navíc jsem díky blbé zdravotní sestře do rány chytila zánět/téměř otravu/ a léčila několik měsíců! Ruka sice nebrní, ale bolí v zápěstí, mohla bych jít na reoperaci. Ráno mám ruku ztuhlou, pěst neudělám,musím rozcvičovat, takže mám pocit, že ruka jako taková končí v zápěstí a ještě dál je kousek, co bolí....Není už tak funkční, prádlo nevykroutím, ledasco mi z ní vypadne, je slabá, málo v ní unesu.....znám více lidí, kteří mají stejné potíže po operaci, ale znám i lidičky, kde se to podařilo.

Káča — 11. 8. 2007 15:36

Hmmm-ale jít do toho s tím, jestli budu patřit zrovna já k té menšině šťastlivců.....

kety — 15. 8. 2007 12:17

Děkuji všem za příspěvky, magnezium beru dlouho, už jsem se objednala k lékařce na neurologické vyšetření, říkala, že mně pošle na vyšetření karpálu. Ale mám strach z té operace, po tom, co napsala Aneri.
Život mi hází klacky pod nohy, když jsem se před léty vrátila do práce po mateřské, půl roku nato jsem doma zkolabolala a odvezla mně rychlá do nemocnice. Ale o tom už nic nevím. Jen z vyprávění. Byla jsem měsíc v bezvědomí. Pak ještě 2měsíce jsem si poležela v nemocnici a rok jsem byla doma.
Když jsem se znovu vrátila do práce, tak za dva měsíce jsem si nahmatala bulku. To mi bylo37 let. Nyní jsem 5let v důchodu, můj stav byl již stabilizovaný, chtěla jsem jít od září znovu do práce a teď zase tohle.
Utěšuji se, že snad to ještě nebude tak hrozné, ale apeluji na všechny, pokud mají nějaké podezření na něco, NEOTÁLET, NEČEČKAT, ŽE SE TO NĚJAK SPRAVÍ, ALE NAVŠTÍVIT IHNED LÉKAŘE. Držte mi palce.

Aneri — 15. 8. 2007 13:29

Kety - nejhorší jsou nemoci. Také to nemáš jednoduché. Netvrdím, že ti to nepomůže, neměla bys mít strach! Já neviním lékaře, to ne, myslím si, že je to tím, že jsem byla ve stresu a křeči i v době operace. Také jsem myslela, že bude líp, ted na ruku skoro nemůžu ale mám ji, jsem kompletní, jen není moc funkční a bolí víc, než před operací. chjo...moc bych ti přála, aby ti aspoň toto vyšlo dobře !

bílá kočka — 15. 8. 2007 15:36

Ahoj znáš Dornovu metodu?Je výborná na spoustu tělesných zdravotních problémů.Je dobrá na páteř klouby...Mám ji odzkoušenou je dobrá,ale k věci.Zrovna dneska jde moje sestra na odblokování páteře kvůli karpálnímu tunýlku,má ucpané oba dva,v září má jít na operaci,prý umí i tohle Dornovka vyřešit,tak uvidíme,ozvu se ti až za 14 dnů musí mít 2x procedury a chvíli to trvá než se tělo stabilizuje.Tak pak se ozvu,jestli jí to pomohlo nebo ne a  půjde na operaci.O Dornovce na www.dornova-metoda.com :D

mia — 15. 8. 2007 17:49

Moje známá byla na operaci karpálního tunelu cca před 3 měsíci v Brně, někde na klinice plastické chirurgie, mám dojem že v Černých polích. Všechno proběhlo v naprosté pohodě, bez nějakých bolestí, ruka se zahojila velice dobře. Jediný problém je, že je ta ruka delší dobu mimo provoz, ale to se holt musí obětovat. Jak se to totiž zanedbá, je operace náročnější a výsledek nejistější. Teď jsem se dověděla, že tuto operaci dělají někde v Uherském Hradišti laserem,tzn. "nekrvavou" cestou, což mě velice potěšilo, jsem totiž taky adept. Nevíte o tom někdo něco?

Bety — 15. 8. 2007 18:31

bílá kočka napsal(a):

Zrovna dneska jde moje sestra na odblokování páteře kvůli karpálnímu tunýlku,má ucpané oba dva

Odblokování páteře kvůi karpálnímu tunelu? :/  Ten je přece zúžený v zápěstí ... , většinou od toho jak opíráme zápěstí o hranu stolu například

Aneri — 15. 8. 2007 20:10

Kočko moje zlatá, všechno znáš, ale karpál není ucpaný, ale utlačený a to je rozdíl ! Tam nevím, jak by mohlo fungovat odblokování páteře, to asi nebude ono...
http://www.operativa.cz/modules.php?nam … amp;sid=64
nebo si zadej do vyhledávače "syndrom karpálního tunelu"a studuj ! Tady asi Dorn nepomůžu...nevím.....

bílá kočka — 15. 8. 2007 21:54

No ten názor o karpálním tunelu není z mé hlavy,ten je od profesionálího maséra .Nemůžu vědět všechno.Tak dneska byla sestra na dornovce,tak se pak uvidí po další procedůře jestli to pomáhá ,prý se ten karpál ucpává,protože jsou nějak blokované svaly  v páteři,pak to neproudí a ucpe se to v zápěstí, prý souvisí jedno s druhým, jestli to tak je nevím,každopádně jestli to sestře pomůže,dozvím se za 14 dnů,pokud by to pomohlo,je to určitě lepší řešení než operace.

bílá kočka — 20. 8. 2007 12:13

Ahoj tak sestra je 4 dny po Dornovce a Brusovce a nemůže si to vynachválit prý jí již nemrtví ruce atd. asi jí to pomohlo a hned,ještě tam půjde jednou říkala,že to není vůbec možné,aby se to tak rychle zpravilo,ale jak vidí tak je.

kety — 22. 8. 2007 11:17

Tak jsem byla u lékařky, a říkala, že to nevypadá na s.k.t., ale pro mé uklidnění mne objednala na EMG vyšetření a dala mi nějaké léky na noc a mohu říct, že se to spravilo. Uvidím, jak dopadne vyšetření, ale to až v říjnu.

Kamilie — 6. 9. 2007 15:06

Já taky byla na vyšetř.na karpální tunel. Prý to nemám, ale vím,že jsem z pravé ruky byla nucena přejít na myš na levou....Zlobí hlavně užívání ukazováka a středního prstu(na kolečko u myši). Už jsem měla ruku oteklou jak dělnas hromotluk. Mrtví dál, prsty, ruce, víc pravá, mín levá. Tak s tím žiju...

kety — 6. 9. 2007 16:56

Kamille, podívej se na stránky ball.cz používá se při rehabilitaci právě karpálního tunelu ( postižená ruka při práci s myší). Dá se koupit, ceny jsou různé.

Aneri — 6. 9. 2007 20:52

Kamilie - tak to budou infekce - zánět šlach...ale to lékaři stejně neuznávají :-)

Ivetata — 7. 9. 2007 0:02

Tak tady jsem správně. S.k.t. mám už rok potvrzený z vyšetření EMG ( 2. stupeň poškození) a prý jediné řešení je operace! Z nemocnice mi vzkazují, že když se to zanedbá, tak to už nejde odoperovat a mám co nejdřív operaci podstoupit.Ale jak jsem tu četla, tak nejsem sama kdo z toho má strach (někdy se to nepodaří a co bez pravé ruky!). Jak píšete, začalo to brněním a mrtvením prstů a došlo to až k vypadávání předmětů z ruky, po 10 denní kůře na kapačkách se to trochu zlepšilo, ale nejvíc asi díky tomu, že jsem se naučila hodně věcí dělat levačkou a pravé ulehčuji. Vykroutit hadr je pro mě nadlidský úkon. Za 14 dní jdu opět na neurologii, ráda si přečtu Vaše zkušenosti

Musim — 7. 9. 2007 9:18

Jo, Ivetato, padání věci z ruky je lahoda. I mé dítě občas má víc síly v pravé ruce, než já. Nejlepší je, když si kinknu hrníček na sebe, neboť nedonesu k ústům...v pravé ruce. Už jsem zvažovala ,zda se nemám naučit alespoň podepisovat levou, neboť občas mi už nejde ani to. Žehlím už dlouho levou, badmington mi jak-takž levou taky jde. Myš-v pohodě, alespoň mne nikdo neleze na PC, nebot nechápe zrcadlové přehození nalevo....
Jen mýt zuby a další úkony na Wc mne nejdou a nejdou.

Aneri — 7. 9. 2007 20:23

Dámy - i zuby a wc se musí zvládnout levou....a když je v ruce zánět, ani ve snu by vás nenapadlo použít pravou...naučíte se všechno :-) !

pyranja — 12. 9. 2007 11:01

Zdravim,

cca před rokem mi zjistili slaby SKT - dostala jsem na to prášky a ortézu a vše se uklidnilo. Nicméně teď se mi mrtvení vrátilo navíc s bolestmi loktu a celé paže...neuroložka mi sdělila, že mám zkusit znova ortézu a pokud se to nebude lepšit dá mi znovu prášky... to takhle bude probíhat celý můj život? :) Radost mi to teda moc nedělá:) Není nějaký jiný způsob léčby "slabého" SKT? Díky za odpověď.

kety — 17. 11. 2007 12:09

Včera jsem byla na EMG vyšetření (měla jsem už jít v říjnu, ale musela jsem se přeobjednet). Šla jsem tam s tím, že bude všechno v pořádku, protože po lécích mám dojem, že se mi to spravilo, ale vyšetření prokázalo, že mám střední stupeň poškození a operace je nutná. Jelikož bydlím na severní Moravě, byla mi doporučena fakultní nemocnice v Ostravě. Mám z toho hrůzu, nejdřív pravá ruka a potom levá. Ale nejdřív se tam musím objednat na konzultaci. Mám z toho strach.

joli — 17. 11. 2007 21:03

Tak jak vám to dopadlo ???? :) Mě by zajímalo , jaké prášky na SKT berete ???

Aneri — 17. 11. 2007 23:01

Tak já už bych na operaci nešla - u mě se prostě nepovedla. Ruka bolí, téměř nic v ní neudržím, v obchodě sem -tam něco rozbiju, ale je fakt, že nebrní, ale zase bolí a víc, než předtím :-(

pyranja — 22. 11. 2007 11:58

Já se na to vyprdla, koupila jsem si novou ortézu, k doktorce jsem znovu už nešla. Mám trochu naběhlou žílu na dlani ale jinak se nic zvláštního neděje. Snad to bude v pořádku... :)

kety — 10. 12. 2007 10:46

Paní doktoka mi předepsala na SKT na noc léky Timonil300 a Trental a taky beru hořčík v šumivých tabletách.
Na konzultaci do Ostravy se mám objednat na jaře a do té doby se každý večer 10 minut nahřívám ruce biotronovou lampou. Tak jsem zvědavá, jak mi pomůže, protože v Ostravě mi pak znovu budou dělat EMG vyšetření.

Hyny — 31. 12. 2007 18:12

Nejsem sice žena, ale SKT mě potkal v mých 24 letech. Neurolog mi na EMG zjistil v levé ruce střední a v pravé ruce těžké potíže. Vzhledem k tomu , že jsem nastoupil začátkem listopadu do nové práce tak jsem si nemohl dovolit  dlouhodobě onemocnět, proto jsem s neurologem zvolil zatím konzervativní řešení, a to rehabilitace a léky: Aescin-Polfa, Secatoxin, Agapurin-retard. 17.ledna mám jít znovu na EMG. Někteří známí prodělali operativní léčbu, ne u všech byl výsledek kladný. Mám z toho strach, chtěl bych používat obě ruce co nejdéle. Teď mi dělá problém když klikám u počítače, jím příborem a jiné práce s prsty. Pořídil jsem si taky PowerBall ( www.ball.cz ), chvíli trvalo než jsem se s tím naučil. Po delší době jsem zjistil, že obě zápěstí se mi stávají ohebnější, ale problém s brněním při prstovýh pracech neustupují. Praktický lékař mě žene do operace, čím dříve tím lépe. Holt postupně všichni degenerujeme s tím naším čím dál tím rychlejším světem.:(

kety — 5. 3. 2008 11:13

Včera jsem byla v Ostravě na neurochirurgii, kontrolní EMG mi nedělali, pan doktor mi říkal, že to se bez operace nezlepší, pouze se to bude zhoršovat .
A už v pondělí jdu na operaci pravé ruky, operace bude trvat 1/2 hodiny, za 10 dní se vytahujou stehy a těch deset dní nesmím s tou rukou nic dělat, potom bude následovat rehabilitace. Druhou ruku mi doporučuje operovat až na úpodzim.
Tak až budu moct, tak napíšu, jak to dopadlo.

kety — 11. 3. 2008 16:51

Už to mam za sebou, dělali mi pravou ruku, operace jsem se nebála, ale bolelo to.  Ale nechci nikoho strašit, dnes už to je dobré. Byla jsem dnes na převazu a bavila jsem se v nemocnici s paní, které operovali obě ruce, jizva skoro neviditelná, ale hlavně říkala, že už má po problémech.
Včera tam se mnou na operaci čekali samí muži.
Holt člověk vydrží všechno, jen se nebát.
Později napíšu, jak se ruka hojí .

mia — 11. 3. 2008 18:27

Kety,Ty mě děsíš, fakt to bolelo ? I přes umrtvení? Já jsem docela padavka,proto z toho mám strach, ale budu ho muset překonat, na podzim bych to chtěla absolvovat taky. Už totiž v ruce pomalu neudržím zubní kartáček,oloupat brambory nebo nakrájet cokoliv je horor. Sama jsem zvědavá,jestli se k tomu dokopu,nebo strach zvítězí.

kety — 12. 3. 2008 17:40

Určitě to neodkládej, čím dřív, tím líp. Samo od sebe se to nezlepší.
Asi ta látka k umrtvení špatně zabrala, nevím. Museli mi během té půlhodinové operace ještě 2x píchnout injekci. Nejsem žádná citlivka, už jsem toho zažila hodně, ale nebylo to tentokrát pro mně příjemné. Předemnou tam byl pán, který vyšel vysmátý a řekl dobré to je, nemáté se čeho bát.
Již ted den po operaci jsem měla procvičovat s prsty, ale měla jsem je ztuhlé a cítila jsem bolest. Ale už druhý den to bylo lepší a dnes už to nebolí.
Po rehabilitaci půjdu znovu na kontrolní EMG a pak se uvidí, kdy půjdu s tou druhou rukou.

escapee — 16. 6. 2009 22:30

mě to doktor teď potvrdil taky, dostala jsem opich a čekáme, jestli to zabere...když to nepomůže, čeká mě taky kudla. Nevím jak u ostatních, ale mámě operace pomohla jen minimálně. Nedávno jsem ale našla na netu jeden receptík, mamka to zkouší a docela to prý zabírá, tak zkuste :) odkaz Vám pošlu do vzkazů

Hani — 17. 6. 2009 7:40

Escapee, prosím, pošli mi ten recept. Švagrůvku SKT trápí hodně a teď zrovna porodila, tak asi na operaci, když má malý miminko, nebude moct jít. Díky.