DarkAngel — 20. 7. 2007 12:28

DD, zdravim babinetky a babinetaky. Do ted jsem tu jen "perlil" ale ted bych potreboval poradit ve vazne veci :) Dlouhodobe uzivam kortikoidy - konkretne Prednison, v davce asi tak 10 - 20 mg / den, krevni testy mam znamenite, ale po posledni kontrole mam hodne zvyseny cholesterol, pritom se stravuji velmi zdrave, nejim tucna jidla, vajicka jen vyjimecne, nepiju alkohol ani vodu s bublinkama. Existuje zpusob, jak snizit hladinu cholesterolu, napriklad bylinnym cajem, nebo nejakym preparatem ? V zivotosprave je ovsem jeste stale co upravovat a pracuji na tom.

Thanx a prijemny den vsem. DA

SLUNÍČKO — 25. 7. 2007 7:28

AHOJKY ZLATÍČKO,
KOUKÁM, ŽE ASI NIKDO ZKUŠENOSTI NEMÁ...JÁ SICE TAKY NE, ALE NEDALO MI TO, TĚ NEPOZDRAVIT :hjarta:
VEDRA JSOU ÚMORNÝ, ŽE JO?!
TAK SE MĚJ A SNAD SE NAJDE NĚKDO, KDO PORADÍ :pussa:

DarkAngel — 25. 7. 2007 8:55

Slunicko, presto dekuji za odpoved. V tomto foru, ale v jinem vlakne jsenm uz precetl o cholesterolu, je to v nemocich srdce. To vis, kortikoidy nikdo neuziva, resp. ne v takovych davkach, ale bohuzel, ja jinou moznost nemam :/

Aneri — 25. 7. 2007 9:12

No....ony se kortokoidy nedají užívat dlouhodobě !!! Pozor na to ! Záleží, proč - na jakou nemoc je bereš??? Podávají se  jako protizánětlivé na různé infekce /borelie,chlamydie,ureoplazmy a pod./ ale i na bodnutí, astma/to je od infekcí/ Crohnovu nemoc, RS/neznámý původ, ale jistě infekce/ a pod....takže dobrý lékař by ti je časem měl vyměnit za jiné !

Aneri — 25. 7. 2007 9:16

Cholesterol je dobrý ukazalet, já znám spíše ty případy, že je vysoký a lékama na infekce se začne snižovat ! Pokud by se zvyšoval, něco v těle není v pořádku, třeba zrovna ten lék !! Mohl by poškodit trvale játra ! S Prednisonem opravdu opatrně! Ale to by chtělo znát konkrétní potíže.

DarkAngel — 25. 7. 2007 9:18

Aneri diky, ale to nepujde a neni to mozne, beru neskodny Prednison, a budu ho brat az do konce zivota ;) Zvazoval jsem Dexamethazon, ale po precteni par studii jsem od toho upustil. Ty jsi lekarka ? Proc myslis, ze by se mely kortikoidy stridat ? Podrobnosti o mem problemiku / neproblemiku Ti mohu napsat do SZ, tu to nebudu rozepisovat ;)

SLUNÍČKO — 26. 7. 2007 20:58

SEŠLI SE MI TADY DVA LIDIČKY, KTERÝ MÁM MOC RÁDA :pussa:

DarkAngel — 27. 7. 2007 7:16

No, u me to vypada tak, ze jsem si Aneri take oblibil ;) Upozornila me na jednu zajimavou vec, na kterou bych jen tak neprisel, protoze jsem k sobe nevsimavy :) No a napadlo me neco zmenit...