Verčulka — 28. 5. 2007 13:05

Chtěla jsem se zeptat,mám ochočeného ježka žijícího v zajetí (od mláděte,kdy byl pokousán psem,se zápalem plic a s podvýživou),mám ho třetím rokem,prospívá hezky,daří se mu (i když zůstal maličký).Ale přijde mi,že má moc jednostrannou stravu.Má někdo zkušennosti?Poradil by někdo s jídelníčkem? :vissla:

leny.wood — 28. 5. 2007 13:33

http://www.csopvlasim.cz/stanice/rady/jezci.pdf
http://mujweb.cz/www/radajezek/

=> z těchto stránek jsem jednou čerpala, tak snad ti pomůžou :)

Verčulka — 28. 5. 2007 13:49

Děkuji,tak krmení má tak jak má mít :)

leny.wood — 28. 5. 2007 14:39

ať se ježečkovi daří, držím pěsti :supr: :)

křepelka — 30. 5. 2007 13:51

Verčulko nemáš fotečky ježečka, ráda bych ho viděla a jinak je super že jsi se ho ujala!

Verčulka — 30. 5. 2007 20:17

http://verculka.webgarden.cz/image/thm/2291242http://verculka.webgarden.cz/image/thm/2291166
Tak dvě fotečky :)

křepelka — 30. 5. 2007 22:11

Verčulko děkuju, je to krásnej šmudlík. Je trochu ochočený nebo plachý? Dobrou

Verčulka — 31. 5. 2007 11:39

Není zač křepelko ;)

Je ochočený,jmenuje se Kulíšek (protože v něm od mala vyrůstal :D ) a je tedy zvyklý jen na mě,ostatním se schovává a vyleze až když jsou pryč.

křepelka — 31. 5. 2007 22:12

Teda to čubrnim, že je Kulíšek ochočený. Tomu říkám netradiční kamarádství a hlavně velká odměma zvířátka za to že se o něj staráš. Perfektní, díky:)

leny.wood — 1. 6. 2007 12:44

ten je vážně kouzelnej, je vidět, že se má u tebe dobře :)

Verčulka — 2. 6. 2007 20:36

Moc děkuji,to by udělal každý :rodna:

křepelka — 3. 6. 2007 23:32

Verčulko, každý by to neudělal a je moc dobře že se dostal k tobě, to je fakt kulišák:-))

Verčulka — 4. 6. 2007 10:05

Uvádíš mě do rozpaků...jsem holka z vesnice,dcera myslivce a s velkou láskou ke zvířatům - všeho druhu (i když hmyz moc nemusím) tak mi to přijde samozřejmé.Prošlo mi rukama mnoho zvířat co potřebovalo pomoct,ale na druhou stranu to není jen mou zásluhou,ale snahou mého veterináře - který sice vidí někdy v mých svěřencích beznadějný případ a pak ho potěší,že to vyšlo a hlavně trpělivostí mé rodiny,jinak bych se tomu věnovat nemohla :jojo:

A křepelko,máš mou hlubokou úctu,že ses ujala pejska z útulku a navíc pejska,který je starý a nemocný,to se vidí ne tak často....každý chce pejska pokud možno navždy štěně a hlavně zásadně zdravého,naopak,takových lidí jako Ty je málo :hjarta:

http://www.gify.nou.cz/kvety2_soubory/138.gif

křepelka — 4. 6. 2007 12:12

Verčulka napsal(a):

Uvádíš mě do rozpaků...jsem holka z vesnice,dcera myslivce a s velkou láskou ke zvířatům - všeho druhu (i když hmyz moc nemusím) tak mi to přijde samozřejmé.Prošlo mi rukama mnoho zvířat co potřebovalo pomoct,ale na druhou stranu to není jen mou zásluhou,ale snahou mého veterináře - který sice vidí někdy v mých svěřencích beznadějný případ a pak ho potěší,že to vyšlo a hlavně trpělivostí mé rodiny,jinak bych se tomu věnovat nemohla :jojo:

A křepelko,máš mou hlubokou úctu,že ses ujala pejska z útulku a navíc pejska,který je starý a nemocný,to se vidí ne tak často....každý chce pejska pokud možno navždy štěně a hlavně zásadně zdravého,naopak,takových lidí jako Ty je málo :hjarta:

http://www.gify.nou.cz/kvety2_soubory/138.gif

Verčulko teď uvádíš do rozpaků ty mě:-))S těma štěŇátka máš pravdu, lidi chtějí spíše štěňátka, ale mě více naplňuje pocit, že mohu pejskovi poskytnout klidné stáří, zvláště když si pěkně vytrpěl. Nevidím v tom žádné milosrdenství, každého naplnuje něco jiného, mě zájem o zvířata a možnost se postarat o zvíře které to moc potřebuje. Stejně jako ty, mám velkou lásku ke zvířatům a nedělá mi problém vzít si pejska starého a nemocného. Bohužel nemohu mít více zvířátek, které by to potřebovali, mám dva morčáky a dva osmáky. Ale dopisuji si a přispívám finančně do kočičího útulku takže mám i kočičky:-) potěší mě když o mě lidi řeknou něco pozitivního, to je impuls takže moc děkuju, potěšilo mě to. A to samé si já myslím o tobě a to opravdu upřímně!!!Jaká zvířátka jsi zachránila?

Verčulka — 4. 6. 2007 17:32

Tak jsme se navzájem uvedli do rozpaků a jedeme dál ;):D

No prošli mi rukou - ježci,lišák,srnec a jiná zvěř,hrdlička,různí ptáčci,ještěrky,psi,kočky,... no bylo jich dost,neodmítnu nikoho.Pár koček u mě zůstalo,vzala jsem si psa který byl nechtěný...
K dnešku mám doma 4psy,6 koček,králíčka,potkana,křečky,rybičky,vodní želvu,ježka a koně,jinak se to po různu střídá... většina z nich má svůj příběh...

leny.wood — 4. 6. 2007 18:01

taky mám takovou lásku ke zvířatům, kdybych mohla, zachraňovala bych o sto šest. bohužel doma mi  moc zvířátek nepovolí :grater: - kočky u nás nejsou vítaný, máme jednoho pejska, táta chová papoušky a doma mám 3 ochočené korely, které jsem dokrmovala a vlastně i vychovala :) potřebují pochopitelně svůj vlastní prostor a nejednou se setkám s výtkou, že dělají nepořádek :/ . mým snem je proto žít na hospodářství - asi si umíte představit, jak by to tam vypadalo :D - zvířátka kam se podíváš.

jinak máte obě dvě můj velký obdiv za to, co pro němé tváře děláte :godlike: :godlike:

křepelka — 6. 6. 2007 16:59

verčulko teda to je zvířecích kamarádů, to ti i závidím. Musí to být fakt super starat se o lesní zvířata, která to potřebují, to se málokomu poštěstí mít v rukách srnečka nebo ježka. Lenny myslím, že je pěkné zachránit i jedno zvířátko, důležitý je ten zájem o zvířata a nelhostejnost vůči nim. Taky nemohu mít více zvířat. Vřele doporučuju navštěvovat třeba psí útulek a chodit venčit pejsky, je to obrovská pomoc! Teda Pokud ve tvém okolí nějaký je. Taky bych jednou chtěla nějaký domek se zahradou a zvířátka. Když jsem přítelovi řekla že bych chtěla mít jednou poníka a taky čínské prasátko, klepal si na čelo:-))Určitě budeš mít jednou svůj prostor kde si budeš moci dělat co uznáš za vhodné a nikdo ti nebude moct nadávat že zvířata špiní. Je strašně fajn když si člověk najde podobného partnera, který zájem o zvířata respektuje. Je super že máš taky zájem o zvířata, myslím že dokrmování a vypiplání malých ptáčků není až tak jednoduché takže smekám!

leny.wood — 6. 6. 2007 23:30

křepelko, děkuju moc. psí útulek je od mého bydliště asi 15 km :grater: ale na druhou stranu to není tak moc. vidíš, tohle mě nikdy nenapadlo, že to jde venčit pejsky, kt. žijí v útulcích, děkuji za tip :godlike: . u tebe přítel, u mě si na čelo klepe zase máma, že prý nechápe, po kom to mám. ale nejspíš po tátovi. třeba když byli sousedi na dovolené, tak se jim na zahradu zatoulalo kotě. chudák, jak žalostně mňoukalo. společně s jednou paní z ulice jsme mu pod vraty podstrkávali jídlo. mě tohle fakt baví. s tím partnerem uvidíme ;) , ale snad najdu spřízněnou duši :)

takže holky, jen tak dál, my ty zvířátka ochráníme :)

křepelka — 7. 6. 2007 14:48

Leny, ten psí útulek ti moc doporučuji. Procházky s pejskama(snad to u vás útulek umožňuje ale určitě ano) jsou moc fajn, obrovká pomoc a taky procházkama uděláš něco pro své zdraví:-)).uvidíš jak ti budou pejskove vděční. Já mám tu lásku ke zvířátkům asi taky po tátovi. to zda respektuje partner tvé zájmy a koníčky je strašně moc důležité, jsem ještě hodně mladá a nemám moc zkušenosti ale jsem moc ráda, že partnerovi můj zájem o zvířátka nevadí, naopak semnou jezdí po práci do útulku kde také venčí pejsky. Věřím že najdeš zpřízněnou dušičku, ne nadarmo se říká že vrána k vráně sedá. Mohu se zeptat kolik ti je let? Mě je 24 let a mám ta zvířata ještě radši než když jsem byla dítě. Jakého máš pejska?

leny.wood — 7. 6. 2007 22:33

křepelko, je mi 19 let a moje láska ke zvířátkům také stále roste. doma mám jezevčíka (dlouhosrstý s hladkosrstým dohromady :) ). tento měsíc s ním jdeme k veterináři, to zase bude bordel, nemá doktora rád a dělá vždycky největší binec ze všech návštěvníků. přítele bohužel zatím nemám, ale zamilovaná jsem (ten kluk má taky rád zvířata ;) ) bohužel nevím, jak to dopadne (taky mám v tomto ohledu pramálo zkušeností), ale mou lásku ke zvířatům to nezmění. do toho útulku se snad dostanu, teď mám starosti se školou :/ , ale vnukla si mi bezva nápad, myslím, že tam taky provozují vycházky. dokonce byl tento útulek i několikrát v pořadu chcete mě?. je to útulek buštěhrad, také se mu říká bouchalka. říká ti to něco? krásně se to čte, že se tvůj přítel zapojuje, vyvolává to ve mně krásný představy o harmonickém vztahu :)

Verčulka — 10. 6. 2007 14:42

Téééda,obě máte mou veeelkooou pochvalu :jojo: Jste dosti mladé (i když taky ještě nepatřím do starého železa ;):lol: ) a máte úžasný cit pro zvířátka.Aby jste si nemysleli,sice bydlím na statku,ale bydlím s tátou, který pro mou slabost ke zvířatům taky neměl pochopení.A dnes mi sám pomáhá s pipláním nebo aspoň vezme v potaz,že tam přibyl další krk :dumbom: Když se mi nedaří nebo mi něco zemře,což se samo taky stává,tak jde vidět,že je mu to také líto.
Kočky,to je téma samo o sobě..já jich mám hodně,ale co nesnáším,je pach kočičiny!!!Na to jsem alergická a šílím když mi kocouři označkují co se dá!!!!!!!Je-li to kočka něčí,vyženu ji,je-li to bezdomovec,poskytnu azyl a ošetření.Občas se mi dostane do ruky zvíře,kde jediná pomoc kterou mohu poskytnou,je ukončit trápení.A to vám nepřeji,obrečím i cizí a mám vztek že se mi dostalo do rukou tak pozdě.
Taková malá vsuvka - Jednou jsem našla krásnýho černýho kocoura.Několik dní se tady potuloval kolem baráku.Když jsem viděla,že fakt nikomu nepatří,ujala jsem se ho.Vděčnějšího zvířete neexistovalo.Byl ale nemocný... Nikdá to na sobě nedal znát,za všech okolností mi projevoval přízeň jakou jen mohl a že to byla neskutečná dřina.Takle jsme vegetovali něco kolem půl roku.Jezdili jsme na veterinu,vše ochotně snášel,nikdy se po mně neohnal,i když MVDr. řekl že ty injekce jsou bolestivé.Pak to přestalo pomáhat a já se s ním od "běžného" veterináře uchýlila na vet. kliniku.Udělali mu RTG a výsledek vyrazil dech i profíkům - plíce fungovaly z 15%,srdce už nešlo přes to všechno ani vidět,zkrátka měl být min. těch půl roku po smrti.Prý nic takového ještě neviděli.Když jsem říkala jak jsem k němu přišla,tak prý jediné možné vysvětlení bylo,že žil jen z vděčnosti a lásky,že jsem se ho ujala.Když si vezmu jaké muka musel prožívat a jaké utrpení a přesto si se mnou ochotně hrál a mazlil se,nikdy na něj nezapomenu.Byla to moc velká a silná kočičí osobnost...

Moc vám schvaluji vaší snahu a pomoc zvířatům,oni si sami nepomohou jako mi lidé.A leny,vypiplat ptáčata není vůbec jednoduché :supr:

Tak krásný den vám přeji :hjarta:

http://smajlici-1.ic.cz/zvirata/401-450/zvirata446.gifhttp://www.gify.nou.cz/z_kocka3_soubory/ko135.gif

křepelka — 14. 6. 2007 10:51

Verčulko, po přečtení tvého posledního příspěvku mi bylo opravdu dosti do breku aniž bych toho tvorečka osobně znala, ale je to velmi poučný v tom jakou pokoru má zvíře i v takovém utrpení. Už tady není ale ty vzpomínky na něj ti nikdo nevezme.
S přítelem jsme v pátek byli za Chikem v útulku, přinesli jsme mu nějaké dobroty a šli ho vyvenčit. Má se mnohem lépe, kůže se hojí a už má i lepší kondici. Ušel s námi docela kus, pořád koukal jestli jdeme s ním a vrtěl ocáskem jen když jsme na něj promluvili. Zvlášt si oblíbil přítele, pořád na něj koukal a dával mu packu. Nijak mě to neudivuje, přítele milují všechna zvířata a když ho viví, můžou se....:-)) Měla jsem z návštěvy radost jako malé dítě a těšim se až pro něj pojedeme, ještě ho musí léčit. Chiko má trošku vykloubenou nožičku, následek pádu jak ho páníček přehoupl přes bránu útulku, promin ale tomu kdo to udělal bych přerazila ruce. Až ho vyfotíme tak se přidám jeho fotku. Verčulko a kolik pak ti je let? Měj se krásně  a pozdravuj Kulíška!

Verčulka — 14. 6. 2007 13:30

Křepelko to máš pravdu,mě to jen utvrdilo v tom,že se i sebemenší pomoc vyplatí :supr: Jo je mi 26 let ;)

Tak to si Chiko taky užil,chjo :/ Taky bych tady za to přerážela ruce :mad: Jako by ho nemohl uvázat z venčí útulku nebo ho prostě odevzdal,že není schopen mu poskytnout péči.Taky se vám koukám odvděčuje svou náklonností,budete v něm mít toho nejlepšího kamaráda a ještě s ním zažijete hooodně radosti :jojo:

Já teď měla problém s mým dědulou (jezevčík 13 - 14 let ??? nevím to jistě :/ ),má nádor v tlamičce a už to vypadalo na utracení :grater::grater::grater: ,ale naštěstí mu léčba pomohla a máme zase o kousek času navíc.Tenhle rok už se nechi s žádným zvířátkem loučit :usch:

Kulíška jsem i pohladila po čumáčku :);) http://www.gify.nou.cz/z_jezek_soubory/jez15.gif

Tobě též krásný den :hjarta:

křepelka — 14. 6. 2007 20:50

Verčulko ani se ti nedivím, měla jsem krásnou fenku jezevčíka, když měla 13 let tak jsme s našima jeli na dovolenou a pejska mi hlídala teta,nebot jsme nemohli vzít pejska sebou. Když jsem přijela byla jsem hrozně nesvá a vyžebrala si na tátovi abychom za Dášenkou hned jeli. Za tři dny mi ve strašných bolestech odešla, otrava! Během těch 3 dnů jsem s ní prolítala veterináře a nic, třetí den k večeru se moc zhoršila a táta s bráchou rychle jeli k lékaři. Čekali jsme s mámou jako na trní. Pak přijeli, táta měl pejska v náručí a řekl že už ji bude dobře. Byla jsem štastná a věřila že se zachrání. Šla jsem na wc a když jsem šla z wc, brácha plakal. věděla jsem že je konec, táta tím že ji už bude dobře myslel že za chvilku zemře. Umřela spontánně, lékař ji nedal injekci, věděl že už je stejně konec. Víš kdyby jiný lékař ji první den dobře určil diagnosu přežila by ale on nám strkal drahé přípravky na střevní infekci. celou noc jsem proplakala a dodnes mě to bolí i když to bude třetí rok.Vše má svůj pól a člověk se zvířátky prožije hlavně to krásné.At se to pejskovi aspon trochu zbrzdí a můžete spolu ještě dlouho kamarádit.

Ferda — 21. 6. 2007 6:45

je tahle konverzace je roztomila :hjarta: a uz vas za to miluju holky :)
co se utulku tyce ...doporucuji, chodila jsem pesky vencit denne a bylo to super :)
mam take pejsanka z utulku, vzala jsem si ji sice malou ale s nemocnym srdickem :(
co se korel tyce, mam dve a denne slychavam o tom neporadku hehe ale co... zboznuju je nadevse :)
no a jinak chovam plazi ( 3 jsem da se rict zachranila),jesterky ruzneho druhu,zabky, jednoho krasneho hada a sklipkany.
joooooooooooooo az se jednou odstehuju do sveho :) ( na cemz pracuju-zatim jen studiem) tak urcite poridim celou zoo) :)
jste zlate holky :)
miluju zvirata!

křepelka — 23. 6. 2007 22:55

Díky Ferdo za pěkný příspěvek. No ty jsi koukám taky mamina všech zvířat. A jaké plazy máš a také jakého hada? Já miluji hady, s pavouky je to horší, nějakého takového potkat tak mě odvezou na kardiologii ale jsou to zvířata jako každá jiná takže o.k., ale maš můj obdiv. Prosím tě kde je všechny máš, ještě řekni v 1+1:-))S pejskem je to smutné, že má nemocné srdíčko. Chiko má zase kožní onemocnění ale lepší se mu to. Dnes jsme za ním byli a je lepší a lepší, možná že do měsíce už bude u nás. Taky miluji zvířata a jsou pro mne strašně důležití, neboť mně pár blízkých lidí ublížilo ale zvířata nikdy! protože nemají kruté vlastnosti lidí. Taky jsi moc hodná když máš pejska z útulku a spoustu zvířecích kamarádů. Tak je ode mne pozdravuj....no ty sklípkany taky:-))

leny.wood — 24. 6. 2007 0:56

holky, konečně jsem se sem po dlouhé době dostala a veškeré nové příspěvky přečetla :jojo: - moc krásný, hlavně, aby se těm našim zvířátkům dařilo, však si taky tu péči zaslouží, neboť se nám za ni krásně odvděčí :) Dneska jsem byla s naším hafíkem na pravidelném očkování u doktora - jé, ten zase vyváděl - nejvíc ze všech :) ještě ke všemu začal línat, tže jsem byla chlupatější než on :) v čekárně byl i jeden moc krásný retrívr, kt. se chtěl s bročkem kamarádit, ale ten nechtěl (od té doby co ho pokousal velký pes, k nim má nedůvěru). příští týden odjíždím na celých 14 dní pryč, tak nevím, jak to bez svých zvířátek vydržím :grater: , ale o to víc se s nimi přivítám :)

Ferdo, máš můj velký obdiv - pavouky? no, to bych si opravdu nedala, brr. hady mám ale ráda, jednou bych nějakého chtěla :)

Ferda — 24. 6. 2007 6:53

mam krajtu kralovskou, na seznamu pristich mam hroznyse kralovskeho :D ve zveraku maji jednoho nadherneho ale docasne ho nemam kam dat. co se plazu tyce mam par anolek ( ani nevim jejich jmeno v cestine, anole zelenaa nejak tak hehe) uromastyxe, take nevim cesky hehe ( na wikipedia.org v ang sekci je najdete pod nazvy Uromastyx a Green anole,alespon ten uromastyx tak rozsireny neni
joo a pavouky, jooo ty miluju nadevse, od malicka jsem chtela nejake a nikdy mi to nebylo dovoleno, tak uz stojim na vlastnich nohach a par jich mam :)
bydlim v obrovskem baraku, ktery ale neni muj a mam dva pokoje kde mam zvirectvo :)
az jednou budu ve svem to bude zvirat mnohem vice
co se pavouku a plazu a ruzne haveti tyce, herpetologie,arachnologie a entomologie je muj obri konicek uz od malicka :hjarta:

křepelka — 25. 6. 2007 22:31

Ferdo krajta je nádherná a hroznýš královský taky!! Mě by stačila i užovka červená nebo korálovka ale bohužel:-((Prosim tě kolik máš těch pavoučků? Mohla bys třeba sem nebo mně na mail poslat fotky svých zvířátek? Ráda bych se na ně mrkla kdyby ti to nevadilo. Je to zvláštní, pavouků se strašně bojím ale ve zverimexu se na ně jdu podívat jako na první a ráda na ně koukám. No a na hady to ani nemluvím, před měsícem mě nechala hodná prodavačka ve zverimexu vzít do ruky korálovku a pořádný kousek hroznýše královského, byla jsem z toho hotová celý den:-))Já se v podstatě zajímám o veškerá zvířata, čtu knihy i časopisy o zvířatech. Nejblíže mému srdíčku jsou však pejskové a hlodavci( hlavně morčátka, osmáci, fretky, činčily,...) ale v budoucnu bych moc ráda zkusila chovat právě hada. Až budu mít domeček tak určitě nějakou kočičku a minimálně dva hafíky. Nikdy jsem se příliš nezajímala o chov ptáků ale od té doby co si má babča koupila párek zebřiček jsem změnila názor, moc se mi líbily, takže kdo ví třeba zkusím chovat i je. Včera jsem byla v jednom luxusním zverimexu a čučela jsem na dikobraze, klokana, malé opičky a tak dále a nevěděla jsem zda to mám zavrhnout či ne. Je pravda že dnes taky chováme krajty, osmáky, fretky a to asi před sto lety nechovali ale stejně nevím co si o tom myslet. Pokud tomu zvířeti dají bohatí lidé( jeden klokanek=50000) kvalitní péči tak proč ne.

Verčulka — 1. 7. 2009 16:05

Kulíšek 1.7.2009 :)
http://verculka.webgarden.cz/image/14504903
Už na něm jde znát přicházející stáří, ale i tak je to pořád mazlík :jojo: