happy — 21. 2. 2007 12:48

Holky uklidněte mě,
moje dvouměsíční dcera dostala neštovice a teď jsem si četla na internetu, že u novorozenců způsobuje ve 30% smrt. Sice už není novorozenec, ale mám strach, všude píšou jak jsou do jednoho roku nebezpečné.
Měli jste taky někdo nemocné takhle malé mimi?

serena — 21. 2. 2007 15:11

já mám kamarádku, jejíž syn tímto onemocněl v 5 měs. Dostal to od své starší sestřičky. Dostal se z toho mnohem lépe než jeho sestra ani tak velké horečky neměl jako ona.

Pepi — 21. 2. 2007 15:22

Happy, klid, já myslím že s tou smrtí jde o adnátní, čili vrozené neštovice!!! Přečti si porádně , nebo ořádně prohledej net. To jsou ty, kdy se novorozenec nakazí od matky těsně před porodem a  ona mu nestihne předat protilátky, jelikož už porodí!!! Nebo se nakazí při porodu to přesně nevím .  O tom jsem četla na netu, to je mooooc nebezpečné, ale moje kamarádka doktorka, říkala u své tehdy 9m dcerky, ž by jí nevadilo, kdyby dostala neštovice, že by to mělo lehký průběh.
Prohledej poradny pediatru, ale myslím že se tolik bát nemusíš, přece kdyby na to byly tyhle statistiky o kterych píšeš, dávno by doktorka doporučila, aby jste malou izoloali, když to starší chytla!

happy — 21. 2. 2007 15:56

Pepi, moje doktorka nechtěla ani uznat, že neštovice má, asi si myslela, že takhle malý dítě to dostat nemůže. Kdybych to bývala věděla dala bych starší dceru k babičkám. No už s tím nic nenadělám. Zburcovala jsem kvůli tomu i svýho mužskýho a on zavolal známýmu pediatrovi. Ten mě teda uklidňoval, že když kojím, že by to mělo mít lehký průběh a že hlavně, že jsem je měla já. Tak snad je to v pořádku.
Ale jinak píšou o smrti u novorozeňat.

soptík — 21. 2. 2007 19:57

holky já neštovice neměla vůbec!!!! teď mám 7 měsíční holku a chci čekat druhé - doufám že to mezi tím malá nedostane, protože se chci očkovat až po druhém a to se taky nesmí dokud budu kojit...takže doufám že to nedostanu jo a to očkování je drahé jak prase...jedna injece asi kolem 1500-1800kč - potřebuješ 2 injekce na dospělého...tak abych začla šetřit!

Lenina2 — 21. 2. 2007 20:05

Soptíku,
já vím, že je to asi o penězích, ale očkovat by si se měla raději ještě před otěhotněním.

makca — 21. 2. 2007 21:12

ja mam prave v lednici vakcinu pro Aguli, taky to stalo 1500,- no snad to bude ucinne, pristi tyden ji to doktorka naockuje, sama nam to doporucila. drzim palce at se toho co nejrychleji prdolkove dostanou!