» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Maso a vnitřnosti https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=123 » Masová směs na topinky nebo toasty https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=15004 |
Petuna — 4. 1. 2007 7:51 |
Prosím nemáte nějaký recept na dobrou směs na topinky atd. máme v sobotu oslavu a pořád to samé dokola. Všichni se shodli na tom že mám udělat čínu a prej jí dám na topinky..to se přece nehodí ne? Nebo je nějaký recept jak jí upravit a dát na topinku? |
Anda — 4. 1. 2007 8:23 |
Jestli netrváš na číně.....2 cibule nakrájet nahrubo a nechat na olej zesklovatět,přihodit 2 nadrobno nakrájené stroužky česneku, přidat špetku curry, zázvoru a červené papriky, minutku nechat smažit, pak na nudličky nakrájené a osolené vepřové či kuřecí. Chvíli restujeme, až se maso zatáhne, přidáme rajský protlak, zase chvilku restujeme, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme kečup a trošku podlijeme vodou. Vodu necháme vydusit a přidáme nakrájenou zelenou, červenou a žlutou papriku, sterilované žampiony a trochu pórku. Necháme 5 minut dusit, dosolíme, trošku i dosladíme a dokyselíme dle chuti. Pak už jen vršíme na topinky a horké sypeme strouhaným sýrem..Všechno dělám tak nějak od oka, takže neuvádím přesné množství kečupu atd., ale určitě to taky zvládneš odhadnout..Hlavně to nesmí být moc řídké, aby to z topinek nestékalo.. |
ivca — 4. 1. 2007 8:29 |
kvalitní mleté maso na cibulku, na tuku opražit, přidat koření dle chuti a do toho směs na lečo |
lueta — 4. 1. 2007 10:53 |
Dělám to podobně a zahušťuju maizenou rozmíchanou v trošce vody. |
lueta — 4. 1. 2007 10:59 |
Nebo zkus tyto placičky. Ty vždycky projdou na výbornou a dají se jíst teplé i studené s chlebem, nebo brkaší. |
Svas — 4. 1. 2007 11:43 |
A musí ta směs na topinkách být masová? Protože na topinku s česnekem je výborná lutenica. To se dělá stejně jako tatarák, stejně se to ochutí, jenom místo masa použiješ na jemno nastrouhaný vařený brambor ( a do něj klasicky žloutek, sůl, pepř, worchestr, kečup, jemně nakrájená cibulka, sojovka atd). |
Stelička — 4. 1. 2007 19:05 |
Já dělám podobně jako v prvním receptu, jen používám kuřecí játra. Směs (i tu masouvou) si můžeš připravit předem, topinky s česnekem taky, sýr nastrouhat. Až přijde návštěva, můžeš jen namazat topinky směsí, zasypat sýrem a celý talíř dát nachvilku do mikrovlnky. Tak nemusíš stát u plotny a občerstvení je na stole teplé najednou. |
x256987 — 4. 1. 2007 20:22 |
Lueto, a ta hmota se spojí? V placičkách bych čekala mouku nebo strouhanku. |
lueta — 4. 1. 2007 23:05 |
Spojí se to tím solamylem a vajíčky.Jde to krásně a je to usmažené raz dva. |