Petuna — 4. 1. 2007 7:51

Prosím nemáte nějaký recept na dobrou směs na topinky atd. máme v sobotu oslavu a pořád to samé dokola. Všichni se shodli na tom že mám udělat čínu a prej jí dám na topinky..to se přece nehodí ne? Nebo je nějaký recept jak jí upravit a dát na topinku?

Anda — 4. 1. 2007 8:23

Jestli netrváš na číně.....2 cibule nakrájet nahrubo a nechat na olej zesklovatět,přihodit 2 nadrobno nakrájené stroužky česneku, přidat špetku curry, zázvoru a červené papriky, minutku nechat smažit, pak na nudličky nakrájené a osolené vepřové či kuřecí. Chvíli restujeme, až se maso zatáhne, přidáme rajský protlak, zase chvilku restujeme, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme kečup a trošku podlijeme vodou. Vodu necháme vydusit a přidáme nakrájenou zelenou, červenou a žlutou papriku, sterilované žampiony a trochu pórku. Necháme 5 minut dusit, dosolíme, trošku i dosladíme a dokyselíme dle chuti. Pak už jen vršíme na topinky a horké sypeme strouhaným sýrem..Všechno dělám tak nějak od oka, takže neuvádím přesné množství kečupu atd., ale určitě to taky zvládneš odhadnout..Hlavně to nesmí být moc řídké, aby to z topinek nestékalo..

ivca — 4. 1. 2007 8:29

kvalitní mleté maso na cibulku, na tuku opražit, přidat koření dle chuti a do toho směs na lečo
na topinky a sypat sýrem

lueta — 4. 1. 2007 10:53

Anda napsal(a):

Jestli netrváš na číně.....2 cibule nakrájet nahrubo a nechat na olej zesklovatět,přihodit 2 nadrobno nakrájené stroužky česneku, přidat špetku curry, zázvoru a červené papriky, minutku nechat smažit, pak na nudličky nakrájené a osolené vepřové či kuřecí. Chvíli restujeme, až se maso zatáhne, přidáme rajský protlak, zase chvilku restujeme, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme kečup a trošku podlijeme vodou. Vodu necháme vydusit a přidáme nakrájenou zelenou, červenou a žlutou papriku, sterilované žampiony a trochu pórku. Necháme 5 minut dusit, dosolíme, trošku i dosladíme a dokyselíme dle chuti. Pak už jen vršíme na topinky a horké sypeme strouhaným sýrem..Všechno dělám tak nějak od oka, takže neuvádím přesné množství kečupu atd., ale určitě to taky zvládneš odhadnout..Hlavně to nesmí být moc řídké, aby to z topinek nestékalo..

Dělám to podobně a zahušťuju maizenou rozmíchanou v trošce vody.

lueta — 4. 1. 2007 10:59

Nebo zkus tyto placičky. Ty vždycky projdou na výbornou a dají se jíst teplé i studené s chlebem, nebo brkaší.

Masové placičky:
40 dkg libového masa( nejlépe krůtí nebo kuřecí) nakrájet na malé kostičky
4 menší cibule najemno
1 lžíce sojovky
3 lžíce solamylu
3 celá vejce
2 lžíce vorčestru
1 lžíce oleje
lžička papriky, karí, soli
    Vše smíchat, nechat odležet alespoň přes noc a na oleji usmažit malé placičky.

Svas — 4. 1. 2007 11:43

A musí ta směs na topinkách být masová? Protože na topinku s česnekem je výborná lutenica. To se dělá stejně jako tatarák, stejně se to ochutí, jenom místo masa použiješ na jemno nastrouhaný vařený brambor ( a do něj klasicky žloutek, sůl, pepř, worchestr, kečup, jemně nakrájená cibulka, sojovka atd).

Stelička — 4. 1. 2007 19:05

Já dělám podobně jako v prvním receptu, jen používám kuřecí játra. Směs (i tu masouvou) si můžeš připravit předem, topinky s česnekem taky, sýr nastrouhat. Až přijde návštěva, můžeš jen namazat topinky směsí, zasypat sýrem a celý talíř dát nachvilku do mikrovlnky. Tak nemusíš stát u plotny a občerstvení je na stole teplé najednou.

x256987 — 4. 1. 2007 20:22

Lueto, a ta hmota se spojí? V placičkách bych čekala mouku nebo strouhanku.

lueta — 4. 1. 2007 23:05

Spojí se to tím solamylem a vajíčky.Jde to krásně a je to usmažené  raz dva.