Ela.. — 31. 12. 2006 13:29

Ahoj mamči, tak jsem se právě vrátila z pohotovosti se svojí 10-iletou dcerou. Diagnoza - skrytý levostranný zápal plic a zánět levé ledviny.
Začalo to nenápadně - v pátek 2x blindila, postěžovala si na žaludek a teplota vyskočila na 37,6st. Vědoma si nadcházejícího víkendu, raději jsem s ní zašlala k našemu mudr. Ten jí prohlídl a pojal podezření na a) buďto počínající střevní viroza, či za b) něco se v těle chystá, ale ještě to nevypuklo,  nutno čekat.
Tak jsme čekali. Už v pátek večer teplota ani po ibalginu neklesla pod 38st, v sobotu po ibalginu neustále 38,5 - 38,9 a v neděli již i po ibalginu 39,5.  Kromě té horečky, rýmy a tu a tam suchého dráždivého kašle žádný jiný projev. Samozřejmě že totální vyčerpanost, ale kdo by nebyl po 3 dnech v kuse nonstop v horečkách ..
Na pohotovosti doktor nejdřív zkoukl krk - jazyk bílý, ale mandle a hrdlo čisté. Nos totálně ucpaný, takže přišly na řadu plíce. To jsem brala jen jako rutinu, nicméně jsem byla dost překvapená, když prohlásil - tady se mi něco nelíbí, pak dcera musela hoooodně zhluboka dýchat, několikrát zakašlat, pak nahlas počítat do 10-i .. a celou dobu poslouchal. Ten zápal plic je skrytý, o to záludnější, kdyby vykašlávala, šlo by to z ní ven, takhle to tam hezky všechno zůstávalo. Pak prohlížel ledviny - také se mu nelíbilo, že vlevo to bylo podezřele citlivější, tak ještě náběr moči - no, leukocity cca 200, bílkoviny, aceton .. prostě prima zánět (a to jí při čůrání nic nebolelo).
Když jsme jeli na pohotovost, čekala jsem spíš angínu či tak něco, nebo že je to chřipka s bouřlivým průběhem, tohle mě ale dost zaskočilo.
Kačka má antibiotika, sirup na vykašlávání,  něco na horečky, musí pít 2,5l denně (to je problém, běžně vypije sotva tak 2 hrnky tekutin) ..
Píšu vám to, ať máte představu, jak ty nemoce jsou pro naše dětičky záludné. Že i zápal plic se může projevit jako horečná viroza bez kašle (ale ty následky ..).. Takže nic nepodceňujte, cokoliv se vám u dítěte nebude zdát, raději jděte k mudr. Lepší včas než pozdě.

Všem přeji pohodového silvestra a úspěšné vykročení do Nového roku 2007 ! :storstark:

Ela.. — 2. 1. 2007 11:56

Bezva, tak už mám zápal plic i já (a bez horeček) .. :mad:  Zřejmě je to nějaký hodně agresivní virus :grater:

snehurka — 2. 1. 2007 15:14

Tak přeji brzké uzdravení vám i holčičce.

hankatoma — 30. 5. 2010 12:21

taky znam skryty zapal plic u skolkoveho ditete. Nakonec jsou z toho antibiotika, rentgeny a vecné kontroly a prohlidky. Zacne to nevinne z virozky, kaslicku apod. Vsem detem preju hodne sily proti vsem temto neplecham. Nam doporucili v nemocnici imunokuru, protoze se nam zapaly vracely a virozy se na nas chytaly ... Vyzkouseli jsme dve kury: bronchovawom a curenzym, oboje zabira, curenzym je mozna setrnejsi.

Aneri — 30. 5. 2010 22:24

To není skrytý zápal plic, to je zápal plic jen poléčený ale nevyléčený ! y viry nebo bakterie jsou zanedbané, nedoléčené v akutním stavu. Proto se někde schovají a za určitých okolností/oslabení imunity, stres,zima a pod./opět vyrazí. To je rozdíl....takto bude dítě neustále nemocné, celý život a potíží bude jen přibývat. Předpokládám, že ty kůry jste si platili!? Takže by to chtělo  dobré imunologické vyšetření, vyšetřit krev, moč a stěry udělat, a pořádně - t.j. dlouhodobě nasadit ATB! Jiná cesta není. To, že tzv."lékaři" říkají, že dlouhodobě ATB ničí imunitu není pravda. Právě tím, že dítě neléčili, zapřičinili takový stav!

REŇAS — 2. 6. 2010 17:12

hankatoma napsal(a):

taky znam skryty zapal plic u skolkoveho ditete. Nakonec jsou z toho antibiotika, rentgeny a vecné kontroly a prohlidky. Zacne to nevinne z virozky, kaslicku apod. Vsem detem preju hodne sily proti vsem temto neplecham. Nam doporucili v nemocnici imunokuru, protoze se nam zapaly vracely a virozy se na nas chytaly ... Vyzkouseli jsme dve kury: bronchovawom a curenzym, oboje zabira, curenzym je mozna setrnejsi.


Nám nezabralo vůbec nic ani bronchovaxom,ale je jasné,že to bude velmi individuální. A vůbec,už začínám mít dost těch doktorů,vede to od nikum nikam. A pokaždé nám něco nového přibyde.. Ale co bych chtěla ještě napsat maminkám hlídejte si vše kolem nemocí dětí velmi pečlivě,ačkoliv budete třeba vypadat jako příliš  úzkostné maminky,protože já mám podezření,že také z jednoho z mnoha u dcery zánětu průdušek a včas nerozpoznaného a neléčeného zápalu plic(u jiné lékařky než naší) má dcera srdeční vadu,kterou předtím neměla.. a bylo nám potvrzeno,že to mohlo být díky těm všem infektům+je navíc astmatička. . :( A teď nám lékařka z kardiologie říká je třeba hlídat všechny infekty a to jak ji zabírají léky na astma. Lékařka dětská,velmi dobrá se zas pousmívá nad tím,že to zas není taková hrůza s tím hlídáním.. tak kdo se v nich má potom vyznat. Nicméně zdraví dcery nám to,už nevrátí. :(

sisi21 — 2. 6. 2010 23:18

Hlídat v dnešní době se má i s prominutím pro nás blbá rýma!!
Viry jsou příšerně zmutovaný.a pokud se rýma nelečí přechází v chronickou.pak s toho bývají kašle,záněty průdušek ..,záněty středního ucha...a dál a dál.a je to jeden začarovaný kruh.
Takže jak píše Reňas radši buďte starostlivou maminkou než to nechat být!!