eva4444 — 7. 12. 2006 20:02

S malým musíme jít brzy na operaci kýly a Mudr. nás posílá na Bulovku. Máte někdo zkušenost, kolik dní jste tam s dítětem byli? Jak se choval personál? Můj malý je trochu rozmazlený a spí jen se mnou v posteli. Půjde to i tam?

Darja70 — 8. 12. 2006 12:23

Evo, tak já nejsem z Prahy, ale zkušenosti s nemocnicí mám s oběma dětmi.
myslím, že pokud to nebude ničemu vadit, můžeš si malého klidně dát do postele. Já bych to udělala a nikoho se neptala.
S dcerkou mi nedovolili jednu noc být a celou ji prořvala s akutní laryngitidou. takže jsem jim jasně oznámila, že zůstávám přes noc na židli, ať se děje co se děje. Přemlouvali, vysvětlovali, hrozili a nakonec mě ubytovali.
Syn měl 3 roky, když byl na operaci pinďourka a spala jsem s ním v posteli.
Hlavně se nedej a přeji malému brzké uzdravení.
Jsou to naše děti, jejich jen pacienti.
A všechno je to o lidech, jak se chovají. Některé sestřičky byly tak ohleduplné , že si v pokoji , kde spalo 5 dětí, v jednu ráno rožly a hlasitě se bavily u měření teploty jednoho dítěte. Že se všechny ostatní vzbudí- no a co?
Ostatní zase drobečky bez maminek nosily a braly si je do sesterny.

lilyy — 13. 12. 2006 15:12

Kluk tam byl 4 dny. Vše proběhlo dobře. Sestřičky byly v pohodě a doktoři taky.  Neležela jsem tam s ním. Měla jsem doma ještě čerstvé mimčo. Dojížděla jsem za ním každý den o návštěvních hodinách.

eva4444 — 18. 12. 2006 22:49

Tak jsme tam byli minulý týden ve čt. na kontrole. 2,5 hod. cesty tam, pak 3 hod čekání v přecpané čekárně, kdy malý vymetl, co se dalo. Objednali nás na operaci na leden.
Dnes od rána měl malý průjem a zvracel. Naše Mudr. nás s podezřením na uskřinutou kýlu poslala na Bulovku. To už jsme zvládli cestu za 1,5 hod., ale tam jsme čekali na prohlídku celou hodinu. Odpoledne tam sloužila jen jedna Mudr. sice se snažila, ale měla vážné případy, tak jsme museli 3 vážně zraněné pustit před námi. Ještě že můj malý má jen infekci (určitě z té špinavé čekárny) a nemá tu uskřinutou kýlu. To je prý smrtelné a oni nás nechali tak dlouho čekat v čekárně...
Jinak jsem taky byla mírně v šoku, že tam sanitka přivezla holčičku, kterou srazilo auto. Vezli ji přes chodbu na rendgen, ale tam nefungovala elektřina. Tak zase vezli holčičku na vyšetřovnu a rendgen na kolečkách stěhovali taky na vyšetřovnu.
Doktorka byla milá, sestry nakonec taky, ale to čekání a vybavení - nic moc, když by šlo o život.

1Barbora — 19. 12. 2006 5:31

Evi, nepíšeš o jakou kýlu se jedná. Moje dcera byla ve dvou letech na operaci pupeční kýly. Byly jsme na Vinohradech, všichni byli nesmírně příjemní, přijali mě s dcerou, doprovázela jsem ji až před operační sál a hned jak ji přivezli, jsem s ní byla zas. Jakmile se vyčurala a vypila druhý hrnek čaje (asi v 16.hod téhož dne) pustili nás domů - spát jsme tam nemusely.

eva4444 — 19. 12. 2006 14:49

Barborko, můj malý má kýlu pupeční malinkou a tříselnou na jedné straně dosti velkou. Jsou mu 2 roky.
To jste to měli rychlé, už ten den doma. Nás si tam nechají asi 4 dny. My jsme z jiného okresu a spadáme pod Bulovku a ani jsem nevěděla, kam jinám bych šla. Nadšená z té nemocnice ani cestování nejsem, ale asi jsem moc náročná a střetla jsem se s realitou českého zdravotnictví.

Pajka22 — 19. 12. 2006 17:32

Já jsem byla s 3letou dcerou na Bulovce týden, ale na infekčním. Spala jsem s ní v posteli a nikomu to nevadilo. Personál byl super a na pokoj nám přinesli i televizi s videem. Nemůžu si absolutně na nic ztěžovat.

annemarie — 23. 12. 2006 6:52

našla jsem chartu práv dítěte, žádná nemocnice nemá právo jednat proti ní.

1. Děti mají být do nemocnice přijímány jen tehdy, pokud péče, kterou vyžadují, nemůže být stejně dobře poskytnuta v domácím ošetřování nebo při ambulantním docházení.
2. Děti v nemocnici mají mít právo na neustálý kontakt se svými rodiči a sourozenci. Tam kde je to možné, mělo by se rodičům dostat pomoci a povzbuzení k tomu, aby s dítětem v nemocnici zůstali. Aby se na péči o své dítě mohli podílet, měli by rodiče být plně informováni o chodu oddělení a povzbuzováni k aktivní účasti na něm.
3. Děti a nebo jejich rodiče mají právo na informace v takové podobě, jaká odpovídá jejich věku a chápání. Musejí mít zároveň možnost otevřeně hovořit o svých potřebách s personálem.
4. Děti a nebo jejich rodiče mají právo poučeně se podílet na veškerém rozhodování ohledně zdravotní péče, která je jim poskytována. Každé dítě musí být chráněno před všemi zákroky, které pro jeho léčbu nejsou nezbytné, a před zbytečnými úkony podniknutými pro zmírnění jeho fyzického nebo emociálního rozrušení.
5. S dětmi se musí zacházet s taktem a pochopením a neustále musí být respektováno jejich soukromí.
6. Dětem se musí dostávat péče náležitě školeného personálu, který si je plně vědom fyzických i emocionálních potřeb dětí každé věkové skupiny.
7. Děti mají možnost nosit své vlastní oblečení a mít s sebou v nemocnici své věci.
8. O děti má být pečováno společně s jinými dětmi téže věkové skupiny.
9. Děti mají být v prostředí, které je zařízeno a vybaveno tak, aby odpovídalo jejich vývojovým potřebám a požadavkům, a aby zároveň vyhovovalo uznaným bezpečnostním pravidlům a zásadám péče o děti.
10. Děti mají mít plnou příležitost ke hře, odpočinku a vzdělání, přispůsobenou jejich věku a zdravotnímu stavu.
  Tento dokumenty vychází z textu Charty práv dětských pacientů organizace "National Association for the Welfare of Children in Hospital" (NAWCH) se sídlém v Londýně.
Materiál v tomto znění podpořila Centrální etická komise MZČR.

manel — 16. 6. 2016 13:46

pour la chirurgie de votre enfant, vous pouvez contacter notre clinique internationale Hannibal en Tunisie, vous trouverez tout ce que vous demandez à des tarifs pas chers.

helena — 16. 6. 2016 18:50

Dámy jazykově nadaný - můžete ji/ho prosím poslat do p... v použitém jazyce? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png