Petuna — 27. 11. 2006 13:20

Moc prosím můžete mi poradit nějaké dia cukroví vyzkoušené a dobré? Taťa má cukrovku, bere prášky ale rád mlsá, ráda bych aby si to mohl dopřát a nemít strach ze zvýšeného cukru. Moc prosím!!

Marieanna — 27. 11. 2006 14:34

Petuna napsal(a):

Moc prosím můžete mi poradit nějaké dia cukroví vyzkoušené a dobré? Taťa má cukrovku, bere prášky ale rád mlsá, ráda bych aby si to mohl dopřát a nemít strach ze zvýšeného cukru. Moc prosím!!

Ahoj Petuno,minulé vánoce jsem pekla dia cukroví.Poprvé a určitě naposled. :butter:
Manžel dostal cukrovku právě minulý rok v srpnu.Nakoupila jsem si v Hypernově dia cukr,podotýkám že to není laciná záležitost a dala se do pečení.Možná že nejsem na dia cukr zvyklá,ale moc se mi nedařilo a ani chuťově to nebylo to pravé ořechové.No snědlo se to,ale letos budu péct cukroví klasický ,tak jak jsme zvyklý. A navíc diabetolog řekl manželovi,že umělá sladidla jsou bohužel horší než klasický cukr v malé dávce.Tak si moje drahá polovička letos místo hromady vanilkových rohlíčků dá maximálně denně dva a basta  :lol: 
Možná že některá má s dia cukrovím lepší zkušenosti,ale já už od jeho pečení upustila. :/ :rock:

ajajaj — 27. 11. 2006 16:09

Ahoj Petuno.Mám holku diabetičku.Taky jsem pekla s umělím sladidlem.Mám vyzkoušený dia chrom. Ale stejně se to počítá, tekže měla stejně jenom pár kousků v rámci stravy. Receptů mám dost můžu ti je klidně poslat jestli budeš mít zájem.  Ve zdravé výživě prodávají i dia vanilkový cukr. Peču s karobem Je sice zvláštní chuti ale je zdravější.

AndreaP. — 28. 11. 2006 13:16

Ajajaj, určitě sem s receptama, zvlášť pokud jsou vyzkoušený :supr: Já jsem diabetik 20 let, a vždycky jsem si dala i nějaké cukrovíčko :vissla:, ale tentokrát jako těhule prostě sladké fakt nemůžu a vánoce asi nepřežiju :grater:

markéta — 28. 11. 2006 15:31

Holky, tady někdy psal recept na jekési šátečky úplně bez cukru s marmeládou a nemůžu je najít...nevíte ho některá?

vEruska — 28. 11. 2006 20:10

má u sebe pár dia receptů, jsou prý osvědčené, ale já žádný z nich ještě nezkoušela. podle použitých surovin vypadají docela dobře..

koukněte do oddělení Cukroví / Diabetické na FoodLife.cz .. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=60

Bety — 29. 11. 2006 15:56

markéta napsal(a):

Holky, tady někdy psal recept na jekési šátečky úplně bez cukru s marmeládou a nemůžu je najít...nevíte ho některá?

1 tuk 1 tvaroh 1a1/2 hrnku hladké mouky??? (může být i 1 vejce ale nemusí!)  tenhle je nejběžnější

ita — 30. 11. 2006 17:17

Petuna napsal(a):

Moc prosím můžete mi poradit nějaké dia cukroví vyzkoušené a dobré? Taťa má cukrovku, bere prášky ale rád mlsá, ráda bych aby si to mohl dopřát a nemít strach ze zvýšeného cukru. Moc prosím!!

To znám, manžel má taky cukrovku a cukroví má rád. Mám kuchařku paní Fialové Pečeme pro diabetiky. Po víkendu (odjíždím na chatu) něco opíši.

ajajaj — 30. 11. 2006 19:37

Ahojky. Tak tady jsou ty moje slíbené recepty.....Vanilkové želé---1dcl smetany, 1dcl vody, 20g želatiny, 1 žloutek, 12 kapek sladidla. Smetanu,vodu,sladidlo mírně zahřejeme,přidáme želatinu a žloutek(nemusí) Povařenou směs nalejeme do vypláchlích formiček a dáme ztuhnout.  Kakaové želé-----poměr je stejný jako u předcházejícího receptu jenom se tam přidá 1 lžička kakaa.   Mrkvové sušenky-----2hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek strouhané mrkve,250g tuku. Poleva...půl dia čokolády,2-3 lžíce ztuženého tuku.   ˇSlehačkové----3 sklenice hladké mouky,1 pokrmový tuk, 200 ml smetany.    Nepečená ořechovo klíčková hmota......25g mletých ořechů(mandlí,kokosu), 25g obilných klíčků, 120g sušeného mléka, 50g sladidla, 1 kávová lžička rumu,50g tuku, 1 bílek.Utvořit těsto a vykrájíme různé tvary. Dáme sušit.      Tatrankové-----180g hladké mouky, 130g 100% tuku, 50g umělého sladidla,50g kokosu, 1-2 vejce, 2 nastrouhané tatranky. Utvoříme těsto a můžeme píct jako ořechy

vEruska — 4. 12. 2006 9:41

ahoj,
vytvořila jsem na FoodLife.cz oddělení diabetického cukroví.. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=60

třeba se bude hodit.

AndreaP. — 4. 12. 2006 12:30

vERUSKO, cukr v diabetických receptech - no to snad ne :/

vEruska — 4. 12. 2006 16:07

AndreoP. - pro pána krále a ve kterých receptech? ovocný cukr je v pořádku, ne?

recepty pochází z dia kuchařky... to se na to tedy musím podívat, kde je chyba

vEruska — 4. 12. 2006 16:11

už to vidím, to jsou ty bezlepkové recepty, co v diabetickém oddělení dělají neplechu.
kdybych já to pořádně kontrolovala.. jak ale může někdo označit takový recept za diabetický.. tak, teď už to snad je v pořádku :rodna:

AndreaP. — 4. 12. 2006 21:29

vERUSKO, já vím, asi tě zklamu, ale ani ovocný cukr není v pořádku. Prostě diabetik nesmí žádný cukr, ať takový nebo makový :/ Jen recepty se sladidly určenými přímo pro diabetiky. Např. zrovna ten ovocný cukr se dává diabetikovi při hypoglykémii (nízká hladina cukru v krvi, protože ten tuhle hladina zaručeně rychle zvedne), takže opravdu ani toto nejsou recepty pro diabetiky, je mi líto :rodna:

Yarka — 4. 12. 2006 21:44

Andreo myslim, ze ani ty nemas pravdu. Diabetik cukr muze, poskrovnu. Mnohem horsi jsou pro nej tuky. Muj manzel je diabetik a nas obvodni lekar cukr nezakazuje, ale nesmi se to proste prehanet. Rika, ze kdyz uz to nemuzes vydrzet, dej si "donosu" jednou za cas a poradne a pak je klid. Ovocny cukr je cukr, to mas pravdu. Takze maximalne 2 kusy ovoce denne. Kazdy se musi chovat podle sveho svedomi.

AndreaP. — 4. 12. 2006 21:50

No, každá máme jiný názor. Jedno je fakt, že diabetik prostě cukr nemůže (nebudem si nic nalhávat, opravdu by prostě sladké neměl) a můj diabetolog by s obvodním lékařem určitě nesouhlasil. Mám cukrovku 20 let (už od dětství) a vím, co cukr dokáže :/

Yarka — 6. 12. 2006 20:16

Ja vim, nemuzeme srovnavat jablko s hruskou. Muj manzel je diabetik, nezavisly na pichani inzulinu. Musi mit pravidelny prisun kolhydratu - energie, nebot slinivka v tomto pripade neprodukuje dostatecne mnozstvi inzulinu.

ita — 6. 12. 2006 22:51

Z úvodu kuchařky Pečeme pro diabetiky:
předpisy musí mít přesně vypočítaný obsah sacharidů, aby si je diabetik mohl započítat do své denní dávky. Kromě toho mohou moučníky obsahovat malé množství tuků (včetně ořechů, mandlí, máku), jen málo žloutků, žádnou šlehačku. Nevhodné je sladké ovoce - švestky, hrozny, banány, sušené ovoce, rozinky, datle, fíky ap.
Náhradní sladidla nekalorická:
tekutá:Diafan,Kandisin,, Sucrazit, Sular, tablety:Dianer, Sucrazit, prášek: Sucrazit.
Další sladidla s určitým obsahem kalorií Sorbit, fruktóza - jen se svolením lékaře.
Z tuků je nejvhodnější Flora, Alfa a Rama.

Jemná linecká kolečka:
200 g hl. mouky, 50 g škrobové moučky, 1 lžička PP, nekalorické sladidlo pro pečení (místo 70 g cukru), 100 g tuku, 2 žloutky, citron. šťáva, 2 lžíce bílého jogurtu. Hladká mouka na vyválení, 150 g tuhého dia džemu, papír na pečení. Těsto vychladíme v ledničce, rozválíme, vykrájíme, pečeme při 220 st.C.
Ve 100 g : 42 g sacharidů, 16 g tuků.

Latifa — 7. 11. 2017 13:19

Ahoj,chystám se péct pro babičku,čím  prosím sladíte? děkuji

Ronda — 9. 11. 2017 19:25

Ahoj používám stevie kapky,dají se použít skoro do všeho na  paleo-doupe.cz  mají docela dobrý výběr :-)