misulinka21 — 23. 10. 2006 19:59

Ahoj všichni, kdo jste s touto nepříjemnou nemocí přišli do styku. Moc prosím o radu, jak ještě můžu obohatit dcerce (3 roky) jídelníček. Je mi jí líto, má pořád hlad a rýži už ani vidět nechce, o sucharech ani nemluvě. Už je to přes týden, co jsem ji za odměnu vzala po školce na zmrzlinku a bohužel jsme si přinesli domů i salmonelu. Nejdřív zvracela, měla 39 C teploty, šílený průjem a teď už je to lepší, jen ten průjem nás přes veškeré snahy stále zlobí. Jakože nám nikdy homeopatika moc nepomohla, tak v tomto případě musím naší paní Dr. velmi pochválit. Její namíchané kapičky dcerce do 20 min. ulevily od úpo*ných křečí a pocitu dávení. Ale dál si už moc nevím rady a nikde se mi toho moc nepodařilo sehnat. Poradí nám někdo? :kapitulation:
Předem moc děkuji

Káča — 24. 10. 2006 8:28

Naše malá měla něco podobného (campylobakterii)v necelých dvou letech a skončily jsme na infekčním-málem mi umřela. Bohužel tu dietu musí držet, dokud nebude bez příznaků. Ale velmi důležité je, aby pila mléko!!! Ne to normální (to nesmí!), ale v lékárně Ti prodají krabicové sušené mléko při průjmech. Poradila mi to doktorka a dcerka se po něm cítila lépe-silnější. Jinak jsme měly samozřejmě antibiotika, Hylak (kapky) a vařila jsem jí ostružiníkový čaj(hodně pomáhá) s glukopurem, místo cukru. Jinak v lékárně koupíš takové sáčky pro děti při průkmech, na vyrovnání minerálů v těle(myslím, že se to jmenuje Kulíšek).

misulinka21 — 24. 10. 2006 8:54

To Káča: Díky moc, už začínám být zoufalá. Bojím se jí něco dát, aby jí to ještě více neublížilo. Je pořád bleďounká a unavená. Určitě zkusím to mléko, můžu jí z něj udělat třeba rýžovou kaši, ať má trochu změnu. To jsem ani nevěděla, že je mlíčko pro děti s průjmy. Takže fakt moc díky za radu a zkusíme to.

Káča — 24. 10. 2006 13:46

Není zač, uvidíš, že se jí uleví. Je mi líto každého takto postiženého dítěte, protože vím, co jsme si s malou zažily.

Dita.L — 25. 10. 2006 10:41

misulinko

poptej se v lekarne, jestli neprodavaji v cechach lek, ktery se jmenuje Smecta. Je to prasek, ktery se rozdela do vody a pije (je to bleeeee ale fakt ucinne) Jsou v tom veskere strevni bakterie, ktere se prujmem nici a navic to prujem a zvraceni zastavi behem 2-3 dnu.  Podava se 3x jeden sacek, pri nejakem desne siiiilenem prujmu muzes dat prvni den 2x - 3x 2 sacky.
nas kluk, kdyz byl nemocny prvne (strevni chripka) tak byl na wc 36x za 8 hodin. Od te doby nedam na Smectu dopustit

Káča — 25. 10. 2006 17:44

Jo, je to k dostání, ale donutit malé dítě, aby to spolklo-nadlidský a řekla bych nemožný výkon. U nás neprošlo...

Pavlik — 18. 11. 2006 20:37

Ještě k té rýži a sucharem, já prodělala salmonelu a skončila na infekčním na kapačkách, dost hnusný. Můžeš přidat banány a vařenou mrkvičku. Nic moc, ale když už si člověk začne dělat chutě, tak už to je super.

SLUNÍČKO — 19. 11. 2006 13:47

MISULINKO,
SYN SICE NEMĚL SALMONELU, ALE POŘÁDNEJ PRŮJEM,PO TÝDNU JEŠTĚ CHODIL PO 15 MINUTÁCH NA WC A VŽDYCKY SI JEN TAK "UPRCNUL". UŽ JSEM NEVĚDĚLA, ČÍM TO ZASTAVIT,JEN NĚCO SNĚDL, TAK LETĚL.
PAK JSEM SI VZPOMĚLA NA PSYLIUM...KOUPÍŠ HO VE ZDRAVĚNCE. NAMÍCHALA JSEM MU LŽIČKU DO ČAJE A DONUTILA HO TO VYPÍT...MUSÍŠ HNED,PROTOŽE TO ROSOLOVATÍ. A POŘÁDNĚ ZAPÍT! A PAK JEŠTĚ JEDNOU VEČER. A ZABRALO TO. KDYŽ JSEM ŠLA K DOKTORCE NA KONTROLU  JEN MI TO SCHVÁLILA. JE TO PŘÍRODNÍ VLÁKNINA,TAKŽE NEUBLÍŽÍ! JO A JEŠTĚ JSME SI NA JEJÍ RADU KOUPILI NUTRILIN B.....OBNOVUJE STŘEVNÍ MIKROFLÓRU A JE DOBRÝ I PO ANTIBIOTIKÁCH.MĚLO BY SE VYUŽÍVAT CELÉ BALENÍ-JE TO SIRUP. TAK AŤ JE TÉ TVOJÍ MALÉ BERUŠCE BRZY DOBŘE!