janica — 13. 10. 2006 17:49

Holky, moc prosím máte nějaké zkušenosti s polykáním prášků u koček? Ten náš kocour někde přišel k úrazu oka a tak mu nejen musíme kapat a dávat mastičku, ale chce to i antibiotika a on ten rošťák prášky nerad. Doktor mu to tam vždycky hodí ani si toho snad nevšimne, ale my amatéři???
Díky :)

Honey — 13. 10. 2006 18:35

Tedy nevím,co tomu bude říkat Tvoje kočka,ale u našich psů a kočky to fungovalo.Otevřeš jí tlamičku,takže stejně bude mít hlavu zakloněnou dozadu,hodíš jí prášek až do krku a tlamičku hned zavřeš a přidržíš než polkne.Když prášek bude mít hlouběji v krku ,bude nucená ho polknout,nic jinýho jí asi nezbude.Nebo jí ho zakombinuj do jídla.Našim psům jsem to dávala třeba do rohlíku.Jenže oni rohlík nekoušou ,oni ho rovnou polknou :D Kočičce bych dala třeba do jater.Musíš vyzkoušet všechno.

Dita.L — 13. 10. 2006 19:15

u nas na to staci kousek romaduru a mate videt, jak to do nej vjede. jeste si musim hlidat prsty :dumbom:

Normalne vem kousek salamu, vmackni tam prasek a dej ji to jako mlsku.

janica — 13. 10. 2006 20:35

Díky za tipy, on dneska Dr. říkal, že do jídla to nemá cenu... A je to asi pravda, kdykoli jsme to zkoušeli, vždycky mňamku snědl a prášek vyplivl :dumbom:
Nicméně zítra ráno bude následovat pokus s házením prášku do krku.....jó a co tomu bude říkat? Doufám že chudák nic a pěkně polkne.
Snad ty naše pokusy aspoň budou k něčemu a nakonec o to oko nepřijde....kdybyste to viděly, jak to vypadá :usch:

Pešta — 13. 10. 2006 21:30

Náš pes taky prášky zblajzne jako malinu, ale kočka to poctivě z jídla vybere a když to nejde radši to nejí. Ale posadit na klín a strčit co nejdál do krku a ona to polkne. Přeju málo škrábanců.

Honey — 13. 10. 2006 22:29

Janico,bude to asi nejúčinnější a neboj ,bude to hned.Akorát kočička trošku víc škrábe než pes.Hlavně napiš ,jak to dopadlo.

janica — 14. 10. 2006 14:13

Ahoj holky,
tak první prášek máme za sebou. Bylo to trošku náročnější, protože nám tu tlamičku vůbec nešlo otevřít, ale nakonec ji otevřel, já mu nějak přidržela hlavu i panty a ségra mu to tam hodila....nejdřív se nestrefila, ale na druhý pokus to vyšlo, trošku jančil, ale nic nevyplivl, snad se to podařilo, nikde na zemi jsme nic nenašly... Pár škrábanců, ale dr. mu přistřihl drápy než nás včera propustil, prý abychom to vůbec přežili..
Tak snad se nám bude dařit i nadále, máme to na 5 dní 2x denně, ale řeknu vám jsem jak praštěná, musíme mu kapat a mazat oko každé tři hodiny, takže to byla noc...člověk se tak akorát probral a potom zas nešlo usnout.... Teď řešíme další problém - kočka je venkovní a tak neni naučená chodit na kočkolit...furt chce ven a mňouká jak na lesy úúúúúch jojo.

Zlata — 14. 10. 2006 16:10

Naše číča prášek z jídla také spolehlivě vypreparuje.I ty na odčervení.Naše doktorka nám poradila,že jí mám ten prášek dát do pusy a do krku přišťouchnout obráceným koncem vařečky.Naše princezna se totiž vždycky rve jako by jí šlo o život a napoprvé mě i kousla.
Hlavně ať se miláček uzdraví.

Honey — 14. 10. 2006 16:40

Janico,tak to je perfektní.....zvládly jste to.Pro ty zvířátka je to taky utrpení ,ale taky to musí zvládnout.Ach jo.jako mimino :D:D

Bety — 15. 10. 2006 11:24

1.možnost: otevřít pusinku, položit prášek daleko až ke krku na kořen jazyka, zavřít pusinku rukou a držet - polkne a je to.
2. možnost: neumíte-li otevřít pusinku, vecpat ten prášek za zadními zuby do zavřené pusinky - je tam taková mezírka a už je ten prášek vzadu, podržet zase rukou pusku zavřenou, je spolknuto.

důležité je podržet pejskovi pusku zavřenou, pokud máte prášek pěkně vzadu na kořeni jazyka vždy ho spolkne. Jde to raz-dva a hotovo. Nechystat se k podání prášku zdouhavě a neupozorňovat ho tak, že se bude dít něco výjimečného, vzít prášek, drapnout psa a šup tam s práškem. Bude si zanedlouho myslet že je to normální součást dne.

Ela.. — 15. 10. 2006 12:14

Návod na podávání prášků kočkám ;) :

1.  Vezměte kočku do levé ruky do polohy, jako byste drželi dítě. Umístěte pravý ukazováček a palec do skusu koččiny tlamy. Vezměte prášek a jak kočka otevře tlamu, vložte do ní prášek a nechte kočku aby zavřela tlamu a polkla.

2.  Vytáhněte kočku zpoza pohovky a prášek z podlahy. Vezměte kočku do levé ruky a opakujte proces.

3.  Přitáhněte kočku z ložnice a vlhký prášek zahoďte.

4.  Vemte si nový prášek z balení, pevně uchopte kočku za přední packy. Silou otevřete čelisti a vtlačte prášek do tlamy pravým ukazováčkem. Držte tlamu zavřenou, než napočítáte do deseti.

5.  Vytáhněte prášek z akvária a kočku ze skříně. Zavolejte si na pomoc manželku ze zahrady.

6.  Klekněte si na podlahu s kočkou zaklíněnou mezi koleny. Pevně uchopte přední a zadní packy kočky. Ignorujte její hluboké vrčení. Požádejte manželku, aby kočce jednou rukou podržela hlavu a druhou rukou kočce vsunula dřevěnné pravítko do tlamy. Nechte prášek sklouznout po pravítku při rázném tření hrdla kočky.

7.  Vyjměte kočku ze zmuchlaných záclon. Vemte si nový prášek z balení. Poznamenejte si, že máte koupit nové pravítko a záclony. Opatrně zameťte rozbitý porcelán z krbu a uložte ho stranou pro pozdější slepení.

8.  Zabalte kočku do velkého ručníku a poproste manželku, aby kočku chytla tak, aby ji hlava koukala z podpaždí. Vložte prášek na konec brčka. Tužkou otevřete kočce tlamu a foukněte do brčka.

9.  Ověřte si, zda-li prášek není člověku škodlivý. Vypijte sklenici vody, abyste zahnali pachuť z úst. Ošetřete obinadlem manželčino podpaždí a odstraňte krev z koberce mýdlem a vodou.

10.  Přivlečte kočku ze sousedovic kůlny. Vemte si nový prášek. Položte kočku do skříně a zavřete dveře tak, aby jí koukala jen hlava. Lžící otevřete kočce tlamu. Pomocí gumičky vystřelte kočce do krku prášek.

11.  Z garáže si přineste šroubovák a přišroubujte dveře zpět k pantům skříně. Přiložte si na tvář studený oblkad a zkontrolujte si, kdy jste byli naposledy očkováni proti tetanu.

12.  Vyhoďte své tričko a přineste si z ložnice nové.

13.  Zavolejte hasiče, aby vám přinesli kočku ze stromu přes ulici. Omluvte se sousedovi, který naboural do plotu, když se vyhýbal kočce a vemte si poslední prášek z balení.

14.  Šňůrou na prádlo svažte kočce přední nohy se zadními a pořádně ji připevněte k noze jídelního stolu. V garáži si najděte odolné rukavice, otevřete kočce tlamu malým francouzkým klíčem. Strčte prášek do tlamy spolu s velkým kusem masa. Podržte hlavu ve svislé poloze a spláchněte prášek půl litrem vody.

15.  Nechte se manželkou odvézt do nemocnice. Seďte potichu, než vám doktor zašije prsty, předloktí a vyndá zbytky prášku z pravého oka. Cestou domů se zastavte v obchodě s nábytkem a objednejte si nový stůl.

16.  Počkejte až Spolek pro ochranu zvířat odveze kočku a zavolejte do místního zverimexu, jestli nemají nějaké křečky...

Zlata — 15. 10. 2006 15:08

Elo,tak tohle vytisknu naší veterinářce.Brečím u monitoru smíchy.

Hellga — 15. 10. 2006 18:18

Tak jsem se zas "zařehtala"... :D
Dáváme kočičákům prášky tak, že se popadne kocour do levého podpaží a přitiskne se předloktím k tělu. Loket na prdce, předloktí podél jeho boku a ruku mám od zápěstí volnou, tou mu otvírám kušničku, pravou si pomáhám a mám v ní už připravený prášek, dobré je to na gauči, nebo v křesle, aby neměl kam couvnout (mužova technika), nebo na lince, naši kluci necouvají, když neví, co je za nimi, jenom tak "přičapnou" (moje technika),  Otevřu, zajistím prstem "pozici" a šoupnu mu prášek dozadu do krku pravým ukazovákem. Zavře, polkne a je to...:supr: Po celou dobu držet, nepovolit! :D Akorát "losujeme", kdo jim je dá, protože ten je pak neoblíbený a přehlížený kočičí komunitou, jako vrah neviňátek...:supermario: Jo a nechce to mít dlouhé nehty...;) A místo kočkolitu mu zkus dát piliny, nebo písek a když máš tu možnost, pro sichr "pocukruj" hlínou... Blbě se to vynáší, ale na pár dnů by to mohlo vyjít.

Dita.L — 15. 10. 2006 22:39

Elo rvu smichy. Hlavne u toho .... znovu prisroubujte dvirka od skrine.... :supr:

Hellgo to mi pripomnelo mnou objevenou techniku na strihani psa hehe. Po tom co me asi trikrat kousnul a rozflakal pul kuchyne, sotva zacal vrcet strojek pritahla jsem ze spajzu stafle a vysadila ho nahoru tak, ze mel obkrocmo predni packy na "sestupu" a zadni na "vystupu". Pak jsem ho oholila ani nesteknul. od te doby to s nim tak praktikuje cela rodina. (nastesti ma mama krizence ve vysce jezevcika. nevim co by stafle vydrzeli, byt to bernardyn :lol:

Ela.. — 16. 10. 2006 7:42

Dita.L napsal(a):

...  pritahla jsem ze spajzu stafle a vysadila ho nahoru tak, ze mel obkrocmo predni packy na "sestupu" a zadni na "vystupu". Pak jsem ho oholila ani nesteknul. od te doby to s nim tak praktikuje cela rodina. (nastesti ma mama krizence ve vysce jezevcika. nevim co by stafle vydrzeli, byt to bernardyn :lol:

:lol::lol: Tak tohle napíše sám život. To je doooooost dobrý !!!  :lol:

janica — 16. 10. 2006 8:08

1.možnost: otevřít pusinku, položit prášek daleko až ke krku na kořen jazyka, zavřít pusinku rukou a držet - polkne a je to.

Tahle možnost zatím vychází, ale s tím rozdílem, že o nějakém pokládání nemůže být ani řeč. Spíš je to o tom, strefit se tam při tom házení :lol: Protože dát mu do pusy prst, mám po něm :dumbom:

Dita.L — 16. 10. 2006 8:10

Elo, on ma chudak z te vysky vzdycky takovy infarkt, ze se cely klepe a pak mu mati nadela zuby hehe, no ale furt lepsi nez se nechat zmrzacit :lol:

Dita.L — 16. 10. 2006 8:11

janica napsal(a):

1.možnost: otevřít pusinku, položit prášek daleko až ke krku na kořen jazyka, zavřít pusinku rukou a držet - polkne a je to.

Tahle možnost zatím vychází, ale s tím rozdílem, že o nějakém pokládání nemůže být ani řeč. Spíš je to o tom, strefit se tam při tom házení :lol: Protože dát mu do pusy prst, mám po něm :dumbom:

a kolik dvirek od skrine uz jste museli prisroubovat?? :reta:

Ela.. — 16. 10. 2006 8:41

Dita.L napsal(a):

Elo, on ma chudak z te vysky vzdycky takovy infarkt, ze se cely klepe a pak mu mati nadela zuby hehe, no ale furt lepsi nez se nechat zmrzacit :lol:

Dito, naše toy pudlinka taky stříhání nemá moc ráda, taky se výšek bojí, ale když jí děti vzali nahoru na palandu, sice se jak při zimnici klepala, přesto když už jí to přestalo bavit, najednou hop a skok, kotoul s přemetem, ale šťastná, že je zase na zemi. Prostě odtamtud skočila, ikdyž se mohla zmrzačit.

Ela.. — 16. 10. 2006 8:44

janica napsal(a):

1.možnost: otevřít pusinku, položit prášek daleko až ke krku na kořen jazyka, zavřít pusinku rukou a držet - polkne a je to.

Tahle možnost zatím vychází, ale s tím rozdílem, že o nějakém pokládání nemůže být ani řeč. Spíš je to o tom, strefit se tam při tom házení :lol: Protože dát mu do pusy prst, mám po něm :dumbom:

Janico, nedávno měla moje čičina obrovský zánět v uchu, který se kromě kapek musel léčit i antibiotiky, jinak by mohla přijít o sluch. Prášky jsem rovnou odmítla, taky mám své prsty ráda ;). Tak jsme se dohodli na injekci, dostala silný penicilin (pendapon ?) s účinností 3 dny, poté další a byl klid.

Dita.L — 16. 10. 2006 9:14

Elo, matcin mazanek zarucene neskoci hihi je to "heeerecka" z utulku, ktera se venci pod destnikem aby na ni nekaplo, ven skoro vubec nechodi aby ji neofouklo (kdyz jsem ho vzala na 2 km prochazku bylo mi spilano, ze nemam rozum, ze to malem neusel...) a byl lecen sunkou, spi v posteli a vegeti v kresle. taky neni co se divit, je mu 16 a je to chudinek z utulku  :hjarta:
Copak takovy obranar dokaze skocit ze stafli?? :lol: :lol:

Ela.. — 16. 10. 2006 9:29

:D:lol:  Tak to si umím živě představit. Ale to už se psem nemá moc společného .. :usch::lol:

janica — 16. 10. 2006 10:44

Elo, on se nás taky dr. ptal, jestli zvládnem prášky a my že ne a on že tedy budeme muset každé ráno a večer na injekci asi 30km protože byl víkend....no taky jsme řekli, že to budeme muset zvládnout a zatím to jde, když se mu nakonec strefíme, tak se už ani moc necuká a dokonce se ještě olízne :lol:
Holky ale nevíme si rady s tím záchodem. On je totiž chudák moc čistotný a nechce to prostě doma nikde udělat. Tak to drží a mňouká a chce ven. Dáváme ho pořád do bedýnky, nejdřív na kočkolit, teď na ten písek s hlínou, ale furt se nenechá ukecat. Jsme z něj vyřízený :grater:

Bety — 16. 10. 2006 18:03

janica napsal(a):

Elo, on se nás taky dr. ptal, jestli zvládnem prášky a my že ne a on že tedy budeme muset každé ráno a večer na injekci asi 30km protože byl víkend....no taky jsme řekli, že to budeme muset zvládnout a zatím to jde, když se mu nakonec strefíme, tak se už ani moc necuká a dokonce se ještě olízne :lol:
Holky ale nevíme si rady s tím záchodem. On je totiž chudák moc čistotný a nechce to prostě doma nikde udělat. Tak to drží a mňouká a chce ven. Dáváme ho pořád do bedýnky, nejdřív na kočkolit, teď na ten písek s hlínou, ale furt se nenechá ukecat. Jsme z něj vyřízený :grater:

zkus koupit v lékárně volně prodejné kozlíkové kapky (valeriánské kapky) a pokapat záchůdek, kočičky v přírodě láká rostlina kozlík lékařský a chodí pod ni čůrat

Dita.L — 16. 10. 2006 18:13

Jo a z vlastni zkusenosti muzu potvrdit, ze kocky v domacnosti lakaji palmy, zejmena ty drazsi :lol: :lol:
nase 2ou metrova cela uschla driv, nez jsme prisli na to proc vlastne :dumbom:

Hellga — 16. 10. 2006 21:45

Janico, tak mu nedej nabaštit, dej mu jen prášek, namaž očko a pusť jej ven...Bude mít hlad a brzy se vrátí, no a pak mu dáš baštu, když se nají, vezmi mu misku a už jej zas až do dalšího prášku a mazání nepouštěj a nekrm... Nevím, jak často práškujete a mažete, ale snad by to šlo. Venku už je chladno na nějaké vyspávání pod keřem (naši se už také moc dlouho venku nezdržují... :) )

Hellga — 16. 10. 2006 22:21

Dito, to je fakt! My máme na květináčích "šikézní" papundeklové deklíky...Mužova tvořivost, přesně vyměřené, dokonale "vykroužené" a pečlivě opižlané, takořka umělecké dílo (inu chlap, vědecký přístup...:D ) Museli jsme tam něco dát, když byl "malej" malej a protože jsem zjistila, že tak hlína vydrží dýl vlhká, už to tak zůstalo... Spousta známých to v první chvíli považovala za nějakou moji pěstitelskou extravaganci: "Jé, co to je...?!" a pídili se po smyslu a výhodách...:supermario:

pajaja — 7. 11. 2008 8:07

Se svou radou ,,do mlýna,,asi přicházím pozdě.U nás na veterině mají smradlavou hmotu konzistencí je podobná modelíně,zřejmě je tam přidáno něco co zvířátkům voní.Vezme se tabletka zabalí se do hmoty tvaru kuličky a všechny naše kočky i psi to zbaští.Dříve jsem se s nima také prala ale tohle je zázrak.