Vendaa — 10. 10. 2006 1:13

Mám podezření, že můj kamarád začal kouřit trávu.Nemám s tím žádný zkušenosti a docela se o něj bojím. Jak mu to rozmluvit? Může si získat závislost?Za jak dlouhou dobu? Jen aby pak nespadnul ještě do něčeho horšího:-(

pupicek — 10. 10. 2006 6:18

kouření marihuany není přestupnou drogou k drogám tvrdým
závislost může zístka, pouze psychickou
tráva je menší zlo než alkohol, je to přírodní látka, takže bych se toho nebála
rozmlouvat to nedoporučuji nemá to cenu

potvurkapodivna — 10. 10. 2006 7:28

Pupíčku, mám odlišný názor. Marihuana je návyková látka a naopak může být přestupnou stanicí pro něco tvrdšího. Vendo, obávám se ale, že svému kámošovi to nevymluvíš. Musí chtít přestat sám.

pupicek — 10. 10. 2006 9:11

potvurkapodivna respektuji tvůj názor a jsem ráda, že to děláš i ty. Vyvracet ti ho nebudu.

potvurkapodivna — 10. 10. 2006 12:19

Pupi, myslím, že není až tak důležité, co si myslím já nebo ty, záleží na tom, jak se na danou věc dívá kamarád Vendy a podle toho bude jednat.

Jessie — 10. 10. 2006 18:41

Myslím, že tráva je návyková látka pouze pro osoby, které mají špatnou psychiku - fyzicky návyková to zřejmě jen velmi těžko. Nejde o to, zda je tráva přestupovou drogou na tvrdší - žádná droga není "přestupová" vše záleží jen na člověku, jak se k tomu postaví a jak dalece hodlá experimentovat.
Z vlastních zkušeností vím, že téměř nic nemá cenu rozmlouvat, opět záleží na mnoha okolnostech, zvláště na tom, jaký máš na toho člověka vliv.

Vendaa — 10. 10. 2006 20:04

Je to dobrej kamarád, možná bych na něj mohla mít vliv.Myslela jsem třeba, že bych s ním někam zašla, aby si třeba popovídal s nějakým odborníkem.Co když má nějaký problém a snaží se to řešit tímhle způsobem. Zatím se mi nesvěřil a nechci to z něj páčit.Ale tuším, že je zle, má za sebou dost těžký období, který by asi málokdo zvládnul..

Jessie — 10. 10. 2006 21:06

Tak toho odborníka doporučuj opravdu opatrně - rozhodně ne rovnou nějakého, co pomáhá v léčebnách, ale psychologa. Dej pozor - spousta lidí bere psychologa a psychiatra jako to samé. Samozřejmě nevím, jak je na tom tvůj kamarád.
Tráva řešení určitě není, ale je možné, že se s ní uklidňuje - navozuje příjemné, uvolňující pocity. Co mu třeba jen říct, že kdyby si chtěl popovídat, tak jsi tu pro něj kdykoliv, než se ho vyptávat. Když se bude chtít svěřit využije toho a když ne, tak ti nic neřekne i kdybys ho buhvíjak nutila.

pupicek — 11. 10. 2006 14:18

Vendaa a ty si myslíš, že hulit je něco tak hrozného???

Vendaa — 11. 10. 2006 20:00

Nejsem žádnej puritán, před otěhotněním jsem hodně kouřila a panáka si taky občas dala. Ale trávy a ostatního se bojím. Měla jsem drogově závislého v rodině a zažili jsme si opravdový peklo a od té doby z toho mám velkej respekt. Prostě si myslím, že od trávy už může být jen malinkatej krůček k něčemu tvrdšímu.....a cesta zpátky je těžká(opět z vlastní zkušenosti, ten dotyčný ji prohrál a zemřel mladej).

Vendaa — 11. 10. 2006 23:16

A po tý trávě jsou panenky rozšířené, nebo naopak zúžené????

pupicek — 12. 10. 2006 6:48

vendaa panenky jsou rozšířené, očka červené a po perníku nebo podobné droze jsou zužené.

Marek_ — 12. 10. 2006 9:56

Závislosť na tráve môže byť len psychická, t. z., že "závislák" ten pocit CHCE zažívať, nie že THC POTREBUJE. Škodlivosť marihuany je dosť diskutabilná. Záleží asi na jedincovi. Určite neodporúčam fajčiť trávu ľuďom, ktorí majú akékoľvek problémy so srdcom, prípadne nejaké psychické problémy (aj keď sa nájdu aj psychicky labilní ľudia, ktorým fajčenie pomáha). Rozmlúvať niekomu fajčenie trávy nemá vôbec cenu, o to sa ani nepokúšaj. Každý má vlastný rozum a každý veľmi dobre vie, prečo niečo robí. Čo sa týka toho, že tráva je nejaký prechodný stupeň k tvrdším drogám, to tiež závisí len na sile jednotlivca. Na tvrdé drogy prejde len slabý, nestabilný a ľahko ovplyvniteľný jedinec. Užívanie akejkoľvek drogy (tráva, cigarety, heroin, alkohol) je čisto vecou psychiky... Keď si niekto dá raz za týždeň trávu alebo sa raz za týždeň rozstrelí v bare, tak nemôže byť ani reč o alkoholikovi alebo feťákovi.
V každom prípade: užívanie trávy má nejaké negatíva, ale aj minimálne toľko pozitív...

melu — 3. 2. 2007 23:18

souhlasim s markem ;)

jarka týnková — 24. 2. 2007 2:00

Bohužel právě trávou může začít něco víc. Pocit, kterej člověk má zeslabuje, proto někteří začnou kouřit víc, častěji a někteří se rozhodnou okusit něco víc. Možná bych to přirovnala k pivu. Když budu pít dvě piva denně, nemusí se stát nic, ale pokud to nedělám proto, že mi to chutná, ale pro pocit, přestane mi to stačit a sáhnu po něčem účinějším. Já sama jsem proti kouření trávy, ale asi bych tím spoustu lidí naštvala.

zanetin — 5. 3. 2008 20:52

Chtěla bych se podělit o zkušenost, kterou mám se svým manželem, jsme oba hudebníci, vedeme oba život plný rockové hudby, vychováváme spolu dva a půl letého syna.Manžel je těžce závislý na MARIHUANĚ deně vykouří čtyři jointy, podotýkám,že už si to ani tolik nemíchá s tabákem a jedná se o skaňoury hnojené bůh ví čím.jsme z toho úplně vyřízená a nic s tím neudělám....už nemám sílu toto nějak řešit.Jen bych chtěla varovat všechny co si myslí,že maj vše pod kontrolou a nic takového se jim nemůže přihodit,že je to velmi zrádná droga,je fakt hrozné mít doma každej den zhulenýho partnera,,,jako milence,otce,kamaráda a přítele,,,on ví,že má problém,ale je to srab a nikdy si neuměl v těchto věcech poručit,,a všechny psych. metody jsou krátké na každého kdo neuzná,že v tom lítá až po uši.Těch prachůů co nám prohulí,,no :dumbom:

PS:taky jsem kouřila trávu,ale dokázala jsem s tím seknout a dneska když cejtim ten smrad zvedá se mi kufr a ve finále, kdybych měla dát jedinýho práska tejden bych se válela v křeči,,,takovej je dneska SKUNK

Maya.82 — 9. 3. 2008 11:47

pupicek napsal(a):

kouření marihuany není přestupnou drogou k drogám tvrdým
závislost může zístka, pouze psychickou
tráva je menší zlo než alkohol, je to přírodní látka, takže bych se toho nebála
rozmlouvat to nedoporučuji nemá to cenu

S tímto názorem naprosto souhlasím.

Drbiska — 14. 3. 2008 13:17

ahoj všem, potřebovala bych vaši pomoc.Mám kamaráda který hulí trávu ale tím, že on je z Brna a ja ze severu čech ej težké mu nějak pomoci. Je to asi parta kluků co hulí, kouří a tak. NO známe to asi všichni. S těmi partami se setkáme na každém rohu. kamarádka co se s ním vídá denně povídla že zkusil už i " houbičky" že o tom furt básní, chtělä bych Vás všechny ted poprosit o rady, jak mu třeba pomoct nebo zabranit v tom aby dal hulil a delal dalši tyhle veci. Jednou už sem se setkala s klukem co hulil a byl i na tvdých drogách...  je to ošklivý zažitek o kterém nerada mluvim.. skončila sme s nim v Praze v motole... a opravdu enrada bych takhle přišla o nekoho dalšího.. prosím o pomoc a rady..Děkuju mnohokrat..