Bea — 27. 9. 2006 22:55

Můžete mi doporučit preventivně pro dítě vitamíny jakou značku?Je jich tolik ,značek v jednom se nabízí medvidek atd a já nevím co koupit i když uvažuji že koupím spíše home.přípravek a to sirup.Walmark je opravdu tak dobrý nebo jen ty hračky co přibalují k balení??

beruska321 — 28. 9. 2006 8:06

Beo, ja ty vitamíny střídám. Kupuju je dceři, začala chodit do školky. Kupuju hlavně s echinaceou na posílení imunity - Walmark - Echináčci ( nejsou drahé a myslím, že i dobré ), teď jsem koupila od CEM ( nejsem si přesně jistá, jak se jmenujou, ale opět s echinaceou ). V lékárně mě ani ty drahé Marťánky ani nedoporučili.

Iveta X — 28. 9. 2006 8:09

Beo, jednou jsem se takhle podobně ptala v lékárně a lékárnice mi řekla, že nejlepší je koupit dětem pomeranče a banány....Já když se rozhoduju mezi vitamínama, tak si najdu na netu příbalový letáky a snažím se z toho vyčíst složení vitamínů a minerálů a jejich pokrytí denní dávky. Pak už jdu do lékárny "připravená". Je fakt, že je ale dětem kupuju málo, v zimě  jako prevenci nebo když berou antibiotika, tak potom, aby se tělo vzpamatovalo.

Káča — 28. 9. 2006 8:14

Multitabs Immuno - jsou vynikající! Zvlášť teď na podzim.

Ecinazuz — 6. 9. 2009 16:55

Ještě nedávno jsem měla problém ,,nacpat" do syna vitamín C, aniž by mi neřekl, že to nechce protože je to kyselé.
Když jsem ale objevila a ochutnala XYLIACERTABS - je po problému.  Zobe synek, zobu já  i manžel ;-) ...a s chutí! Vitamín C z aceroly je naprosto přírodní, ale dokonce tak lahodný, že chutná jako bonbon /což je velmi příjemné nejen pro dospělé ale hlavně pro děti./
Navíc je obohacený o xylitol, který nahrazuje cukr. Toto sladidlo se nachází v přírodě v mnoha druzích ovoce a zeleniny.
Vyznačuje se významnými zdravotními účinky, především při ochraně zubní skloviny proti erozi a kazům a při ochraně ústní dutiny, nosohltanu a hrtanu před bakteriemi vyvolávajícími zánětlivá onemocnění. Příznivě ovlivňuje i procesy trávení a stav střevní mikroflóry. Je vhodný i pro diabetiky. Poradím ;-)

Kuty — 7. 9. 2009 13:49

Já jsem chemické vitamíny taky dětem téměř nedávala,většinou je dostali u příležitosti firemní mikulášské nadílky,ale jindy jsem na to jaksi pozapomínala.Zato jsem do nich cpala ovoce,nemocemi a nachlazením netrpěli,občas klasika rýma či kašel a to bylo vše.

javena — 7. 9. 2009 14:27

No, tak taky se snažím dávat dětem ovoce a zeleninu, ale nezdá se mi, že by jejich spotřeba byla nějak veliká. Na podzim a na jaře kupujeme vitamíny taky. Nechutnaly jim Marťánci, jinak jim nevadí skoro nic. Velké ovace jsem zklidila za Prevental. To byla dobrota. ;)

Kuty — 7. 9. 2009 20:29

No tak naši kluci nikdy to slavné ovoce s nadšením nejedli.Je to otázka,jestli je jabko denně moc či málo a taky co se vlastně skrývá za těma vitamínama z lékárny.Já jsem spíš pro to to zbytečně nehrotit,když dítě není nějak zvlášť náchylné k nachlazení a nemocem a nechat tomu přirozený průběh.I na jaře i podzim.

javena — 8. 9. 2009 7:59

Jablko denně... Když je nakrájím, tak zblajznou kilo jen to lupne. Ovšem vcelku na míse je jaksi neshledávají jedlými... To samé pomeranče. :)
Chemie není to pravé, to je bez debaty. Ale pokud chodí některé děti do školy s teplotou, protože rodiče musí vydělávat, radši jim dám i tu piluli. Jeden rok jsme tenhle trend docela odnesli. Od té doby si družinářky některé děti přeměřily teploměrem. Nechápu rodiče, které pošlou do školy nemocné dítě - a nebylo jich teda málo... :co:

Kuty — 8. 9. 2009 15:45

Javeno,mě to taky přijde šílený,nejen že vyšilují sami dospělí,ale ještě to učí i ty děti.

U nás to bylo přesně jak píšeš s tím ovocem,dnes jsou kluci plnoletí a tak jen připomenu,že je koupeno ovoce,no odezva veškerá žádná.Tak baštíme jen my dva s mužem.A jsem ráda,že nemám doma "sady,lesy,zahradnictví" a v obchodě si tak můžu koupit jen to co máme rádi a v množství,které brzy sníme.

ErikaV — 28. 3. 2010 22:13

já můžu doporučit wobenzym ,je  pro děti od tří let a je skvělej na podporu imunity.ale v lékárně mi ještě  říkali,že by byla dobrá  rada s lékařem ,protože se může stát ,že bude dráždit žaludek.

Káča — 29. 3. 2010 18:41

Holky, já celé roky kupovala různé vitamíny malé (nyní 7 let) a nikdy nebyla tak zdravá, jako teď, co jí asi skoro rok dávám Pangamin Vitalita-je v tom B-komplex, zinek, vápník, hořčík, železo. Jsou to takové ty malé barevné ,,lentilky", které se velmi dobře polykají a malá je má ráda. Z toho všeho, co jsem kdy kupovala-nejlepší. No a vitamín C raději volím přírodní :-)

Zuzankaa76 — 27. 6. 2010 13:45

Ahoj, ja taky vitaminy stridam (zkousim ruzne znacky, multivitaminky pro deti, nektere jsou s probiotiky), ale rozhodne je davam - deticky mi moc ovoce a zeleninku nepapaji, bohuzel, i kdyz se snazim a vim ze to je nejzdravejsi... V dobach chripek si mi teda moc osvedcil Preventan Junior, nedam na nej dopustit:)

Kamtcha — 25. 6. 2012 14:19

Dlouhodobě dávám dětem probiotika, pomohla na zvýšení iminuty. Pokud děti neradi zapíjí pilulky zkuste probiotika Méďa, jsou ve formě bílé čokolády a mají tvar medvídků:)

Dadula25 — 27. 10. 2013 19:14

Zdravím. Na imunitu mi skoro nikdy nic nezabralo, až jsem začala užívat kapsle s rybím olejem-z jater žraloka. Tyto pochází od firmy Lýsi z Islandu. Sice si člověk musí připlatit, ale tohle opravdu stojí za to, než se cpát něčím, co ani nepomůže. Můžu jen doporučit.