Venus — 29. 8. 2006 14:11

Občas (s věkem stále více) mě zabolí tu pravý, tu levý ramenní kloub a pravá kyčel. Asi to bude revmatické (máme to v rodině). Neznáte někdo nějaké mazání anebo babskou radu, cviky ?. Nerada bych skončila jako zkroucená babička...
Váhou to nebude, vážím 54 kg na 157 cm, leda od tahání nákupních tašek ....

rozana — 30. 8. 2006 14:21

Ahoj,mě také bolí nohy a teď v tomhle počasí obzvlášť,levá noha pod kolenem bolí tak,že nemohu spát.Rve mě a uvažuji jestli s tím mám jít za lékařem,ale co mě na to dá?V sobotu nastupuji dovolenou ale s tou nohou nevím jak to zvládnu.Váhu a míry mám totožné s Tebou jenom já na rozdíl od Tebe postavila dům s manželem.A to není jen tak.Ono se říká,že se vše ve stáří vrací v podobě bolestí.A je to tu.
Přejí Ti hodně zdravíčka.

lenkaB — 31. 8. 2006 5:39

na bolesti v kolenou zabírají teplé obklady.... alespoň u mě ;) buď si koupit nějký hřející polštářek, nebo prostě jen ručník pořádně nahřát na topení a pak přiložit na holou kůži - ale pravda je, že "ručníkový způsob" chce několikrát měnit ručníky... a taky zkusit promazat při bolesti nějakým krémem proti bolesti - vyrábí se i ibuprofenový krém (ale nevím, jestli není jen na předpis) a taky různé od bolesti a na uvolnení... (Voltaren, Veral gel a řada jiných)

CelestialPolice — 3. 8. 2014 22:28

Ahoj, tak na ty klouby zkus nějakou výživu, třeba enzycol. Až na těch pár peněz na zkoušku za to nic nedáš :D Ale mi osobně se třeba nákup vyplatil :)

gymnasión — 3. 8. 2014 22:40

CelestialPolice napsal(a):

Ahoj, tak na ty klouby zkus nějakou výživu, třeba enzycol. Až na těch pár peněz na zkoušku za to nic nedáš :D Ale mi osobně se třeba nákup vyplatil :)

Jo táááák! Reklamaaa :lol:

Simmka — 13. 3. 2017 21:11

Ahoj, já sem vyzkoušela  arthrona 1000-C a super. Doporučili mně ji v lékárně. A taky občas zahřívat, když si člověk vzpomněl.

riduma — 11. 6. 2018 10:43

slyšela jsem, že na klouby pomáhá alavis triple blend,nemáte s tím někdo zkušenost? je to pro kloubní výživu koní,ale mohou to užívat i lidé,jeikož je to absolutně nezávadné..?

vrabčák — 11. 6. 2018 21:58

Užívá to hodně lidí. Ale asi není zrovna moc lehký stanovit vhodnou dávku pro člověka, když není kůň. Je otázka, jestli to, co je vhodný pro koně, je opravdu bez rizika použitelný pro člověka.

Judyna — 11. 6. 2018 22:05

Jo, prý "Dávkování po sto kilech a přímo do tlamy " :D

helena — 12. 6. 2018 6:15

vrabčák napsal(a):

Je otázka, jestli to, co je vhodný pro koně, je opravdu bez rizika použitelný pro člověka.

Jak známo, člověk vydrží víc než kůň... a ženská víc než člověk :lol:

Dorka — 12. 6. 2018 12:53

Jupí, uz zas chodim cvicit do me "verejne" posilovny. Ouplne naivne vam tady popisu, jak me "cviceni" souvisi s tematem, jestli dovolite:
Na prvnim "udělátku" se rukama drzim a nohy se točí na otočném rotačním čemsi, tj.vlevo a vpravo. Počítám si otočky.
Ruce jsou teda pevne, nohy otaci spodni cast tela vlevo a vpravo. Cítím napínání nejakych svalu od ramen az po kycelni klouby.
Ramenní klouby pote zrejme "protáhnu" tím, že nohy se otočí, kolik můžou a ruce (jednu uvolnim) se za zádama setkaj.
Je to hřiště-pískoviště. Když tam jsou mamky s dětma a "čuměj", řikám si: Jojo, taky jsem si ve vašem věku o nich myslela něco jako: Blázen?

Judyna — 12. 6. 2018 13:00

Dorko, děláš určitě dobře. Cvičení venku na čerstvé vzduchu je to nejlepší. Rozhodně lepší než v zaprděné posilovně.

Dorka — 12. 6. 2018 13:12

Judy, tam je takove bajecne prostredi - park, dve jezirka, nyni moooc káčátek s maminkama, který jdou proste za lidma (neboji se), co jim prinesli, ja se z toho muzu zblaznit radosti, kdyz tam prichazim :)
Obcas si tady vzpomenu na Bloss, ktera kdysi rekla, ze se ji libi, jak si umim vazit tech krasnych jednoduchych veci, co nam zivot dava, s trosku smutkem, ze to nedokazala procitit az do konce, chjo.
No jo, ramenni klouby a kycle, auvajs!!!

vrabčák — 12. 6. 2018 20:05

helena napsal(a):

vrabčák napsal(a):

Je otázka, jestli to, co je vhodný pro koně, je opravdu bez rizika použitelný pro člověka.

Jak známo, člověk vydrží víc než kůň... a ženská víc než člověk :lol:

Heleno, doufám, že tím myslíš i sebe!

:D  :lol:  :dumbom:

Dorka — 12. 6. 2018 21:47

ANO!
Nejsem helena, ale myslim, ze nekdy/ne-li furt - tady porad myslime JEN sebe a na SEBE...