suzy — 15. 8. 2006 17:28

Koupila jsem si sacek mrazene kapusty.Ovsem nikdy jsem ji jeste nedelala :/  mam pocit ze se k ni hodi brambory a treba opeceny spekacek???Ale jak ji upravit aby byla chutna?Vysypu ze sacku a ..... ?

ivca — 15. 8. 2006 18:10

na olej cibulku, trošku opražit a na to kapustu, osolit, přidat česnek - s bramborem výborné, ten špekáček pokud tam musí být bych nakrájela do té kapusty
jinak jsou výborné kapustové karbanátky - budˇjen z kapusty a sójového granulátu nebo napůl s mletým masem, nebo kapusta s bramborem zapečená a posypaná sýrem ....

ivca — 15. 8. 2006 18:17

ještě mne napadlo že je teď škoda kupovat kapustu mraženou, je k dostání pěkná čerstvá a ńení drahá, uvařít ji není žádný problém a vlastně hned máme zeleninový vývar na polévku

Honey — 15. 8. 2006 21:17

Takže přidám jeden rodinný recept.Osmažím cibulku na oleji,přidám kapustu,většinou zamraženou,osolím ,opepřím,přidám kmín,asi 2 stroužky česneku,sušenou majoránku ,přibližně 20 dkg měkkého salámu,a nakonec nakrájené brambory.Dolejeme vodou aby se vše dusilo a když jsou brambory poloměkké ,zalejeme záklechtkou a a ještě chvíli dusíme.Mezitím tam hodíme Masox,nebo jinou kostku a přichutíme.Příloha je chléb.

Nikiska — 15. 8. 2006 21:23

Nejlepší by bylo koupit čerstvou a udělat kapustový karbanátky jsou moc dobré.

suzy — 16. 8. 2006 12:06

holky dekuji za tipy a jdu na to...  :supr:

ESKYMKA — 22. 8. 2006 14:16

suzy napsal(a):

holky dekuji za tipy a jdu na to...  :supr:

AHOJ SUZY
dej vědět, jak ti dopadla ta kapusta :supr:

Aneri — 22. 8. 2006 16:03

Suzy - stejně jsi dobrá bojovnice - neznáš, ale jdeš do toho ....a tak to má být !!!

suzy — 22. 8. 2006 17:57

Jee holky vy ste me fakt potesily ze se zajimate o to jak to dopadlo.tak kapusta byla naprosto uzasna a to rikam bez zardeni.V zivote jsem ji nedelala,ale muj chlap ji jedl jeste treti den a nic jinyho nechtel.takze bojovat se fakt vyplati :D

Ovsem kde bych byla bez vas vime vsechny..jo jo..tam...... :)

simina — 24. 8. 2006 11:22

jé, ty se máš, že tvůj chlap jí kapustu!!!. Můj nejí ani kapustu, ani dušenou mrkev, ani kedlubnu atd. atd. Jí jen kemping salát, sekanou, vepřové maso a rajskou. A buchty svojí maminky. Nějak mu zelenina nic neříká. Ani ovoce. Nevím odkud čerpá už deset let vitamíny, zřejmě z vesmíru.

suzy — 24. 8. 2006 11:37

simina napsal(a):

jé, ty se máš, že tvůj chlap jí kapustu!!!. Můj nejí ani kapustu, ani dušenou mrkev, ani kedlubnu atd. atd. Jí jen kemping salát, sekanou, vepřové maso a rajskou. A buchty svojí maminky. Nějak mu zelenina nic neříká. Ani ovoce. Nevím odkud čerpá už deset let vitamíny, zřejmě z vesmíru.

:D   Tak to zase ten muj zeleninu muze,ale udelala jsem cuketovy karbenatky a tech se ani nedotkl ,jeste ze ho znam a udelal jsem mu i normalni.ten kdyby vedel ze v te buchte co mu tak chutnala nebyly nastrouhany jabka ale cuketa tak me snad :dumbom:   a to si ji tak pochvaloval a ze pry to je nejlepsi buchta co jsem kdy upekla :lol:   :supr:

ESKYMKA — 24. 8. 2006 11:39

suzy napsal(a):

simina napsal(a):

jé, ty se máš, že tvůj chlap jí kapustu!!!. Můj nejí ani kapustu, ani dušenou mrkev, ani kedlubnu atd. atd. Jí jen kemping salát, sekanou, vepřové maso a rajskou. A buchty svojí maminky. Nějak mu zelenina nic neříká. Ani ovoce. Nevím odkud čerpá už deset let vitamíny, zřejmě z vesmíru.

:D   Tak to zase ten muj zeleninu muze,ale udelala jsem cuketovy karbenatky a tech se ani nedotkl ,jeste ze ho znam a udelal jsem mu i normalni.ten kdyby vedel ze v te buchte co mu tak chutnala nebyly nastrouhany jabka ale cuketa tak me snad :dumbom:   a to si ji tak pochvaloval a ze pry to je nejlepsi buchta co jsem kdy upekla :lol:   :supr:

:lol: to je to sladké kouzlo nevědomosti :supr:

Nikiska — 24. 8. 2006 11:40

Už jsem to četla Suzy. Jinak holky ten můj jí jen ty kapustový karbanátky. A co se týče celkově jídla tak si nevybírá a sní to co mu na stůl dám.:supr:

ivca — 24. 8. 2006 11:54

nesměj vědět co tam je, pak sežerou všechno - doporučuju přečíst si Betty Mc Donaldovou ...

suzy — 24. 8. 2006 11:57

Nikiska napsal(a):

Už jsem to četla Suzy. Jinak holky ten můj jí jen ty kapustový karbanátky. A co se týče celkově jídla tak si nevybírá a sní to co mu na stůl dám.:supr:

Tak to ti gratuluju.Ten muj zase az tak vsechno nesni ale on je to "rusacek"tak neni na nejaky jidla holt zvyklej.Ale svickovou tu miluje.  :rock:

suzy — 24. 8. 2006 11:58

ivca napsal(a):

nesměj vědět co tam je, pak sežerou všechno - doporučuju přečíst si Betty Mc Donaldovou ...

Svata pravda :lol:

Nikiska — 24. 8. 2006 12:01

My taky rádi svíčkovou! Když jí dělám tak minimálně dva litry a maximální no zkrátka mám 5 litrovej papiňák tak do třičtvrtě papiňáku určitě. Můžem se potom utlouct.

simina — 24. 8. 2006 12:02

Jo, jo, něco takovýho si vzpomínám: nedělejte to zas tak dobrý: muský sou stejně čuňata
plus zapečený fazole s ibiškem, co nevim co je, a s majonézou a burákama a péct až to vše bude horké a vláčné :-D
Dobrá knížka

simina — 24. 8. 2006 12:05

Já natuty, když něčeho udělám dva litry, tak to jím ještě za týden sama, a jinak mám pocit, že mi z lednice rosto tři zadky, které stále dokola volají :mámo nic tu není!

ivca — 24. 8. 2006 12:43

to je problém, když toho uvaříš moc a dáváš jim to denně, tak mají kecy
vymyslela jsem to tak, jednou to mají jako novinku, pak třetí den -  druhý je něco jinýho, pak to první event. i druhé dám do mrazák, ošidím je nějakým  polotovarem a za pár dní vydávám ona jídla z mrazáku za absolutní novinku - změna přílohy taky dělá své ....

Nikiska — 24. 8. 2006 12:49

To máš pravdu Ivčo mě totiž už druhý den taky to jídlo moc nejede. Nejlepší je to fakt zamrazit a vyndat až za nějaký ten den.

simina — 24. 8. 2006 13:17

A jaký kupujete polotovary na ten druhý den? Zdá se mi to hodně drahé a navíc toho bývá málo.

ivca — 24. 8. 2006 13:28

já polotovarem myslím např. rybí prsty z mrazáku, hamburgery, kuřecí nugety apod. a to všechno kupuju v akcích - včetně hralonek, takže žádná drahota
klasické polotovary drahé jsou, to je fakt

ivca — 24. 8. 2006 13:30

to NIkiska: mám ten syndrom dojídání hned další den z dětství - nic mi nelezlo tak krkem jako kýble jednoho jídla v lednici a - jez, to se musí dojíst
takže moje rodina, kdyby chtěla - si mne musí vážit, že jim toto peklo nepřipravuju ....

Daniela S. — 1. 4. 2009 11:53

Znovu otviram kapustove vlakno, muz mi dotahl domu dvoukiloveho macka (rozumej hlavku kapusty) a mne po karbenatcich, kapuste jako priloze a zapecene kauste s bramboru a uzeninou dosly napady. A prad ji pulka hlavky zbyva. Co s ni?

sisi21 — 1. 4. 2009 21:43

Taky jsem koupila dnes kapustu,že bych zítra udělala.
nevím jak děláš karbanátky ,já přidávám ještě strouhaný sýr.
Jinak jsem hledala a našla tohle,http://domaci-kucharka.webnode.cz/zelen … i-kapusta/
asi to průbnu ;).vypadá to hezky.