» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Bezmasá jídla https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=121 » Patizon https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=10148 |
Nikoletka — 14. 8. 2006 21:53 |
Holky, nemáte některá nějaký dobrý osvědčený recept s patizonem? Mám jich doma docela dost a smažených už jsme se docela přejedli. Díky za odpověď. |
Vlaďka — 15. 8. 2006 8:49 |
Dělala jsem z něj "květákové placičky". |
vEruska — 15. 8. 2006 9:32 |
Patizón na kari |
Blanka1 — 17. 8. 2006 13:33 |
Patizon důkladně omyju, rozpůlím a vydlabu semínka. Vnitřek osolím a opepřím a naplním mletým masem kořeněným dle chuti. Pak peču v troubě. |
ivanka05 — 22. 9. 2008 14:24 |
znáte jeste nejake? |
evicak — 22. 9. 2008 15:37 |
Nakrájet na plátky, osolit nechat chvilku vypotit a obalovat v trojobalu,smažit.Chutná jako květák Dobré :kapitulation: :supr: |
plostice — 27. 11. 2008 10:04 |
Zrovna jsem dočetla pěkný článek o patizonech, včetně receptu . Hned jak ho uvidim, jdu do něj :-) |
krteček — 28. 1. 2012 15:29 |
http://www.pokrmy.estranky.cz/ recepty |
Ing. Iva Veselá — 12. 2. 2012 17:39 |
Ahojky, patizon je výborný jako obalovaný řízek, ale bohužel to není nic pro dietáře :) |
PPavlaa — 12. 2. 2012 18:44 |
ten obalovanej je ale taková klasika, chce to změnu, nápad .. |
Bára — 28. 2. 2012 8:44 |
Dělává se i patizonové zelí- nastrouhat, pochopitelně oloupaný-slupka je dost tvrdá, podusit na cibulce, dokořenit. Buď na kyselkavo jako zelí a nebo jako dušené kedlubny-opepřit, zaprášit s mlékem. |